Spor
  • 23.6.2014 00:03

Çılgın sporcular nefes kesti

Karanlık Kanyon’daki atlayışları izleyen vatandaşlar ilk kez izledikleri base jump sporuna hayran kaldıklarını söyledi.
Kemaliye ilçesinde bu yıl 36’ncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Festivali’nin ikinci günü çeşitli etkinliklerle sürüyor. Yerli ve yabancı 13 sporcu bugün Karanlık Kanyon’da, 500 metre yüksekliğindeki kanyona gerilen çelik halattan kendilerini boşluğa bıraktı.
Kanyonun arasına çekilen özel çelik hattan atlayışlar yapan sporcular izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. 10-15 saniye arası boşlukta hızla düşen ve daha sonra paraşütlerini açan sporcular izleyenler tarafından coşku ile alkışlandı. İniş noktasını tutturamayan bazı sporcular ise nehre iniş yaparken, suya düşen sporcular botlara alınarak karaya çıkartıldı.
İlk kez Kemaliye’yi görme fırsatı yaşayan ve base jump sporu ile tanışan vatandaşlar, heyecan ve adrenalin dolu dakikalar yaşadıklarını, herkesi cesaret gerektiren bu gösteriyi izlemeye davet ettiler.
Gün boyunca devam eden etkinliklerde ayrıca, bisiklet yarışları, cirit gösterisi ve bot safarisi de düzenlendi. Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Festivali 25 Haziran tarihinde sona erecek.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:58

İLGİLİ HABERLER