Spor
  • 5.5.2013 12:56

Cimbom geleceğin milli takımını kuracak

Mayıs 2011 sonrası Ünal Aysal’ın başkanlığa gelişiyle dengeler değişmiş, Fatih Terim’in üçüncü kez sarı-kırmızılı ekibin başına geçmesiyle de Türkiye’de Galatasaray fırtınası esmeye başlamıştı. Elmander ile başlayan transfer bombardımanını Selçuk İnan, Tomas Ujfalusi, Fernando Muslera, Felipe Melo, Emmanuel Eboue, Albert Riera gibi isimler takip etti. Süper Final günlerinde Kadıköy’de alınan şampiyonluk kupası sonrası hız kesmeyen Galatasaray; Hamit Altıntop, Burak Yılmaz, Sneijder ve Drogba gibi yıldız isimlerle kadroyu daha da güçlendirdi.

AYSAL SÖZ VERMİŞTİ…

Gelecek yıllarda Galatasaray altyapısına güvenen başkan Ünal Aysal, “Altyapıdaki çocuklarımız A Takım’a çıkana kadar yıldız transferleri yapmaya devam edeceğiz” demişti. Sarı-kırmızılılar bir yandan Avrupa transfer borsasını yakından takip ederken yurt içinde de teknik direktör Fatih Terim’in keşfettiği, istediği ve beğendiği isimleri almak için yola çıktı.

GELECEĞİN MİLLİ TAKIMI

Galatasaray’ın hedefindeki isimler hali hazırda milli formayı giyen ya da gelecekte göğsünde ay-yıldızı taşımasına kesin gözüyle bakılan isimler. Kadrosundaki oyunculardan Hakan Balta, Semih Kaya, Gökhan Zan, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Umut Bulut ve Burak Yılmaz’ı Türk Milli Takımı’na gönderen Galatasaray’ın şimdiki hedefi ise Trabzonsporlu Onur Kıvrak, Bursasporlu Şener Özbayraklı, Alper Potuk, Arda Turan…

ONUR KIVRAK

Muslera’nın Avrupa kulüpleri ile ismi anılırken, Karşıyaka’da yetişen ve Şenol Güneş’in Türk futboluna kazandırdığı kaleci Onur Kıvrak, 6 aydır Galatasaray’ın gündeminde. Burak Yılmaz’ı Galatasaray’a kaptıran Trabzonspor; Galatasaray-Onur dedikodularından sonra futbolcunun sözleşmesine “Onur Kıvrak için 2016 yılına kadar her mayıs ayında 7 milyon 500 bin Euro veren bir kulüp, Onur’u transfer eder; ancak bir sonraki transferde Trabzonspor yüzde 25 kar payı alır” maddesini ekletti.

ŞENER ÖZBAYRAKLI

Kariyerinin en hızlı günlerini yaşıyor. Devre arasında Polatlı Bugsaş’tan Bursaspor’a transfer olan 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun ismi sürekli büyük kulüplerle anılıyor. Bu sezon Süper Lig’de 14 maçta forma giydi. Şener’in Galatasaray’ın gözdelerinden biri olduğunu AMK, önceki gün okuyucularına duyurmuştu.

ALPER POTUK

Aylardır Galatasaray ile ismi anılıyor. Hatta bu yakınlığın iki kulüp arasındaki birkaç oyuncu transferiyle gerçeğe dönüşeceği iddia ediliyor. Culio ve Yiğit Gökoğlan’ın Eskişehir’e verilip Alper’in Galatasaray’a transfer olması an meselesi.

UMUT BULUT

Sezon öncesi Fransa’nın Toulouse takımından kiralanmıştı. Sözleşmesinde 3.2 milyon euro karşılığı yeniden sarı-kırmızlı renklerle devam edebileceği yazıyor. Galatasaray’ın onu bırakmaya hiç niyeti yok, yaklaşık 2 milyon euroya bu transferi bitirmeye çalışacak.

ARDA TURAN

Camianın evladı… Geçtiğimiz sezon dönüşü son anda Atletico Madrid’e takılmıştı. Galatasaray Dergisi’nin son sayısında 19. şampiyonluk için kulübe duygusal bir mektup yolladı. Fatih Terim ve Galatasaray ondan hiç vazgeçmedi, onun da bir yanı hep Galatasaray’da kaldı. Transfer mevsimi yakın, Arda’nın imzası da…

Mehmet ÖZCAN / AMK

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER