Dünya
  • 19.2.2020 16:36

Çin 3 Amerikalı gazeteciyi ülkeden kovdu

Çin'in son zamanların en sert hamlesi kriz doğurabilir

Çin'den dünyaya yayılan ölümcül coronavirüsü (COVID-19) salgını iki devi karşı karşıya getirdi. İşte yaşanan son gelişmeler...Yeni tip coronavirüsü salgını şu ana kadar 2 binden fazla insanın hayatına mal olmuş durumda. Ölümlerden 6'sı hariç tümü Çin anakarasında meydana geldi.

Salgın nedeniyle dünya genelinde 75 binden fazla insan enfekte oldu. Çin dışındaki ülkelerde sayı bini buldu.Japonya'nın Yokohama limanında 14 gündür karantina altında olan 'Diamond Princess' isimli cruize gemisinde sağlıklı yolcular karaya çıkarılmaya başlandı. Gemide 545 yolcunun coronavirüsü semptomlarına sahip olduğu açıklandı.

VAKA SAYILARI ANBEAN ARTIYOR

VAKA SAYILARI ANBEAN ARTIYOR

Virüsten Çin dışında en çok yara alan Hong Kong'ta ikinci ölüm yaşandı. Güney Kore, ülkede 20 yeni vakaya daha rastlandığını duyurdu. Japonya'da karantinadaki gemi dışında 68 coronavirüsü hastası olduğu açıklandı.

Dünya genelinde coronavirüsü alarmı devam ederken Çin ve ABD arasında gerilim hız kesmeden devam ediyor. Çin'in son hamlesi ipleri iyice germiş durumda.

 
6WALL STREET JOURNALIN MANŞETİ ÇİNİ KIZDIRDI

WALL STREET JOURNAL'IN MANŞETİ ÇİN'İ KIZDIRDI

ABD'li gazete Wall Street Journal'ın Çin'de yaşanan coronavirüsü salgını ile ilgil attığı 'Çin Asya'nın Gerçek Hasta Adamı' başlığı Çin'i kızdırdı.

Çin'den bugün gelen açıklamada ABD'li gazete Wall Street Journal'ın Çin'de bulunan 3 gazetecisinin basın kartlarının iptal edildiği ve 5 gün içerisinde sınır dışı edilecekleri duyuruldu.

ÇİN'İN SON YILLARDAKİ EN SERT ADIMI

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, gazetede yer verilen yazının 'Irkçılık, ayrımcılık ve sansasyonel' olarak tanımladıklarını ve halen Wall Street Journal'ın resmi bir özür dilemediğini ifade etti.

Shuang, "Yer verilen ırkçılık ve geri adım atılmaması nediyle Pekin'deki 3 gazetecinin basın kartlarını iptal ediyoruz" ifadelerini kullandı. Sözcü, "Editörler aşırı derecede ırkçı ve ayrımcı bu başlığı kullanarak Çin halkına uygulanan ayrımcılığı tetiklemiştir."dedi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.2.2020 16:40

İLGİLİ HABERLER