Spor
  • 14.11.2016 00:27

Çin devi Barcelona'ya sponsor oluyor

E-ticaret alanında dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Alibaba, Barcelona'nın yeni forma sponsoru olmaya çok yakın.

Kuruluşundan itibaren uzun yıllar boyunca Katalunya milli forması olarak gördüğü formasına reklam almayan Barcelona, bu geleneği uluslararası bir yardım kuruluşu olan UNICEF ile anlaşma imzalayarak bozmuştu. Bu sponsorluk karşısında UNICEF'ten para almayan ve gelirlerinin bir kısmını bu kuruluşa veren Katalan devi, sonraki yıllarda Qatar Airways ile yüklü bir sözleşme karşılığında forma sponsorluğu konusunda anlaşmaya vardı.

Sezon sonunda Arap firması ile sözleşmesi sona erecek olan Barcelona'nın yeni bir sponsorla anlaşması an meselesi...

Kulübe yakınlığıyla bilinen El Mundo Deportivo gazetesinin haberine göre; Qatar Airways ile olan forma sponsorluğunu Camp Nou'nun isim hakkı sponsorluğuna çevirmek için görüşmelerini sürdüren Barcelona, e-ticaretin en büyük firmalarından olan Alibaba ile 2017'den 2021'e geçerli olmak üzere yeni bir forma sponsorluğu anlaşması imzalamaya çok yakın.

Karayiplerde bulunan Cayman Adaları'na kayıtlı olan Çin firmasının, yeni anlaşma gereğince Barcelona'ya rekor bir fiyatla forma sponsoru olacağı iddia ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 13.11.2016 23:28

İLGİLİ HABERLER