Gündem
  • 10.7.2009 15:39

"ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN'DA NÜKLEER DENEME YAPIYOR"

ERKAN ÖZKAN / SİVAS

Birtakım ziyaretlerde bulunmak ve 1. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası'nın açılışına katılmak üzere Sivas'a gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

Çin'de yaşanan olaylarla ilgili burada bir açıklama yapan Topçu, Çin'in Doğu Türkistan'da 60 yıldır soykırım ve asimilasyon politikası uyguladığını söyledi.

Çin'de sokaklarda yapılan soykırımın çok acı olduğunu belirten BBP Genel Başkanı Topçu, "Asıl soykırım hadisesi, Çin'in yıllardır Doğu
Türkistan'da nükleer denemeler yapıyor olmasıdır. Orada bir Bosna Hersek durumu yaşanabilir. Bir Sırp vahşetinin ikincisi Çin vahşeti olarak orada olabilir. Uygar dünya geç kalmış olabilir" dedi.

Rabia Kader'in Türkiye'ye gelmesiyle Doğu Türkistan meselesinin barış meşalesi meselesi haline geleceğini ifade eden Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile ilgili girişimlerde bulunmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Çin'deki katliama tavrını koyması gerektiğini belirten Topçu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın yapması gereken Çin Devlet Başkanı'nı arayıp, 'Resmi ziyaretin akabinde oluşan bu olaylarla ilgili sizden bilgi istiyorum. Bu görüşme de dünya kamuoyunun gözü önünde yapılmalı' demeli" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:22

İLGİLİ HABERLER