Dünya
  • 12.6.2019 00:37

Çin F-35 savaş uçaklarının gizli bilgilerini ele geçirdi

Çin, F-35 ve F-22 savaş uçaklarının gizli bilgilerini ele geçirdi

ABD merkezli askeri haber sitesi National Interest(NI)'te yayınlanan bir makaleye göre, Çin, F-35 ve F-22 savaş uçaklarının gizli bilgilerini ele geçirdi.

NI ekibi, Rusya ve Çin’in ABD'den bilgi çalabilecek veya Amerikan altyapısına saldırabilecek gücü olduğunu, F-22 Raptor, F-35 ve V-22Osprey de dahil olmak üzere, ABD’nin en gelişmiş askeri donanımlarından bazıları hakkında gizli bilgilerin siber saldırıyla çalındığını belirtti.

NI’da yer alan makale, iddialarını 11 Mayıs 2017’de ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats tarafından açıklanan "Dünya Çapında Tehdit Değerlendirmesi" raporuna dayandırıyor.

Raporda Coats, Moskova'nın oldukça gelişmiş bir siber saldırı programı oluğunu ve son yıllarda Kremlin'in bu konuda daha agresif bir tutum sergilediğini söylemişti. Tehdidin Kremlin’in siber kabiliyetleri geliştikçe artacağını belirten Coats, Pekin'in de ABD ve müttefiklerindeki siber casusluk şirketlerini hedef almaya aktif olarak devam ettiklerini düşündüklerini vurgulamıştı.

 

"BİLGİLER ÇOKTAN ALINDI"

Coats'ın raporuna göre Pekin, F-22 ve F-35 gibi gelişmiş ABD silah sistemleri hakkında teknik bilgileri çoktan topladı. Coast raporda ayrıca "Düşmanlar, savunma sanayii ve ticari işletmelerin bilimsel, teknik ve ticari bilgiler peşinde koşarak ABD askeri ve ticari avantajlarını baltalamak için siber operasyonlarını kullanmaya devam edecekler" diyor.

Rapora göre Çin tarafından elde edilen bilgilere örnek olarak F-35 avcı uçağı, F-22 Raptor savaş uçağı ve MV-22 Osprey ile ilgili veriler var. Coats'a göre bu durum "ABD'nin askeri, teknolojik ve ticari avantajını baltalıyor."

NI'ya göre ise bu durum çoktan etkisini göstermeye başladı. Chengdu J-20 ve Shenyag J-31 gibi gelişmiş Çin silah sistemlerinin ardındaki teknoloji, Çin'in ABD'den siber saldırılarla ele geçirdiği bilgilerden oluşuyor ve ABD ciddi önlemler almazsa, durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

KAYNAK: YENİ BİRLİK GAZETESİ
 
Güncellenme Tarihi : 12.6.2019 01:44

İLGİLİ HABERLER