Ekonomi
  • 16.2.2020 15:12

Çin Merkez Bankası'ndan şaşırtan virüs önlemi

Çin Merkez Bankası banknotları virüsten korumak için karantina altına aldı

Çin'in Wuhan kentinde yüzlerce insanın ölümüne sebep olan ve on binlerce insanın da tedavi altına alındığı koronavirüs salgını, Çin Merkez Bankası'nın paralarını karantina altına almasına sebep oldu.

Çin'in Wuhan kentinde patlak verdikten sonra yüzlerce insanın ölümüne sebep olan ve on binlerce insanın da tedavi altına alındığı koronavirüs salgınında sıcak bir gelişme yaşandı. Alınan haberlere göre, Çin Merkez Bankası ürettiği banknotları karantina altına aldı.

Çin'de koronavirüs salgınından dolayı sadece insanlar karantinaya alınmıyor. Çin Merkez Bankası, hastalığın daha da yayılmasını engellemek için kullanılmış banknotları karantina altına aldığını duyurdu.

Kasalarda tutulacak

Banknotlar, x-ray ışınları veya yüksek ısıyla dezenfekte edildikten sonra 7 ila 14 günlüğüne kasalarda tutulacak. Konuya ilişkin açıklama yapan bankanın başkan yardımcısı Fan Yifei, karantina süresinin her bölge için farklı olacağını, salgın seviyesinin ciddiyetinin belirleyici olacağını ifade etti.

Para akışı durduruldu

Gözlem süresi dolduktan sonra banknotlar tekrar dolaşıma girecek. Çin'de bölgeler arasında nakit para akışı da askıya alındı.

Bin 500'ün üzerinde can alan Covid-19 virüsünü kapmaktan korkan Çinliler, banknot ve bozuk para gibi halk arasında dolaşan, virüsü bulaştırıcı özelliğe sahip nesneler kullanmaktan çekiniyor.

Acil durum için 4 milyar Yuan basıldı

Çin yeni yılı tatilinden önce merkez bankası, virüsün çıkış noktası olan Hubei eyaletindeki acil durum için 4 milyar yuan (Renminbi) değerinde para basmıştı.

Ölü sayısı 1666 kişiye ulaştı

Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı bin 666'ya, virüsün bulaştığı kişi sayısı 68 bin 500'e çıktı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, ülke genelinde şüpheli vaka sayısının 8 bin 228, virüslü hastalarla temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınan kişi sayısının 158 bin 764 olduğu bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 16.2.2020 15:13

İLGİLİ HABERLER