Dünya
  • 31.1.2020 19:10

Çin sokaklarında ürkütüne Corona virüs kurbanı cesetleri

Wuhan'da sokak ortasında bir adam öldü! Çin'den gelen son dakika coronavirüsü açıklaması korkuttu

Coronavirüsünün çıkış noktası Wuhan sokaklarından oldukça vahim görüntüler yayınlandı. AFP'de yer verilen Çinli yetkililerin açıkladığı son dakika bilgisine göre ise, yeni tip coronavirüsünün tedaviye geç yanıt vermesinin dünya geneline yayılmaya başlayan salgını daha da kötüleştirdiği ifadeleri kullanıldı.

Dünyayı alarma geçiren coronavirüsünün sıfır noktası Wuhan'dan vahim görüntüler geliyor. Çin'den gelen son dakika bilgisine göre; coronavirüsünde 9 bin 809 hasta, 213 ölü var...

Çin'de sadece tehlikeli madde davalarına bakan polis ekipleri dün virüs salgınının sıfır noktası olan Wuhan'da kaldırımda ölü bulunan bir adamın cesedinin etrafında toplandı.

SOKAKTA ÖLÜ BULUNDU

SOKAKTA ÖLÜ BULUNDU

Coronavirüsü krizinin tam ortasında karantina altında olan 11 milyonluk şehir Wuhan'da sokakta yüz maskesi takan bir adam ölü bulundu.

Wuhan'da sokakta ölü bulunan adamın coronavirüsünden yaşamını yitirdiği düşünülüyor, polis ekipleri ve sağlık personelinin görüntüleri şehirdeki korkuyu daha da artırıyor.

Çin'deki coronavirüsünden ölenlerin sayısı 213'e yükseldi. Dün Dünya Sağlık Örgütü virüs ile ilgili küresel acil durum ilan etti ve ABD vatandaşlarına Çin'den uzak durmaları gerektiğini duyurdu.

Salgının merkezi olan Wuhan'da coronavirüsünün yasa dışı hayvan satışı yapılan bir pazardan insanlara bulaştığı düşünülüyor.

Geçen yılın sonlarında ortaya çıkan virüs, Çin'de milyonlarca insanı etkiledi ve Wuhan bu alarm durumundan en çok yara alan şehir oldu.

BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ KARANTİNA

Çin hükümeti virüsün yayılma hızını yavaşlatmak adına daha önce görülmemiş bir karantina başlattı. Wuhan'da otoyollar kapatıldı, uçuşlar durduruldu. Wuhanlılar günlerdir sokağa dahi çıkamıyor.

Koruyucu kıyafetli sağlık ekipleri, ölü bulunan şahsın üzerini mavi bir battaniye ile örttü. Polis ise bu sahneyi gizlemek için süpermarket kolileri kullandı.Görevliler sokağı dezenfekte etmeden önce, cesedi sarı bir torbaya koydu ve özel bir araca yükledi. Olayı inceleyen adli tıp uzmanlarından oluşan ekip kıyafetlerini çıkardıktan sonra vücutlarını dezenfektan ile temizledi. Ekipler olayla ilgili hiçbir bilgi paylaşmadı.

Yaşananları seyreden Wuhanlılar, gazetecilere şahsın coronavirüsü nedeniyle öldüğünü düşündüklerini ifade etti. Wuhanlılar, korkunç bir dönemden geçtiklerini ve birçok insanın yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2020 14:17

İLGİLİ HABERLER