Gündem
  • 29.9.2013 13:07

Çin, Türk kimliğini yok etmeye çalışıyor

Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'nin (ASEF) düzenlediği 'Doğu Türkistan'da Soykırım' konferansı, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı. Konferansa Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Birinci Yardımcısı ve Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk , ASEF Başkanı Şemsettin Gürtekin, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanvekili Kasım Avar ve çok sayıda Yalovalı katıldı.

Konferansta konuşmacı olarak yer alan Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Birinci Yardımcısı Seyit Tümtürk, Doğu Türkistan'da Türklere karşı zulüm yapıldığını belirterek, "Doğu Türkistan'da Mao'nun 1949'daki işgaliyle cumhuriyet maalesef yıkılmıştır. Stalin'in vermiş olduğu destekle iki komünist devlet, burada amacına ulaşmıştır. Binlerce, milyonlarca masum Türk kardeşimiz kurşuna dizilmiş, toplu halde katledilmiş ve Doğu Türkistan'ın işgali tamamlanmıştır" dedi.

Doğu Türkistan'da soykırım, asimilasyon ve imha politikalarının devam ettiğine dikkati çeken Tümtürk, şöyle devam etti:

"Doğu Türkistan'ın gerçek sahipleri olan Müslüman Türk'ü yok etme projesi vardır ki 1985 yılında bu proje uygulanmıştır ve yaklaşık 30 yıllık süre içerisinde en az 15 milyon Türk'ün dünyaya gelişi engellenmiştir tek çocuk uygulamasıyla. 7-8 aylık hamile kadınlar bile zorla kürtaj edilmektedir. Çin Komünist Partisi'nin yerleştirmiş olduğu casuslar, ispiyoncular, maaşlı satılmış hainler, hangi mahallede, hangi evde, kaç aylık kadın gebe var tespit edilmiş ve bu komünist partiye iletilmiştir. O 7-8 aylık hamile kadın, doğumuna birkaç hafta bile kalsa zorla kürtaj edilmekte, bazen çocuklarla beraber anneleri de hayatını kaybetmektedir. Bugün Doğu Türkistanlıların asimilasyon sürecinde ateizmi, komünizmi ve dinsizleştirmeyi yaygınlaştırıp, İslam'dan ayırmayı en büyük araç olarak kullanmaktalar. Çin, oradaki Türk kimliğini yok etmek için bütün imkânlarını kullanıyor."

'ATATÜRK, MEDENİ YERİNE UYGAR'I SEÇTİ'

Uygur Türklerinin, imha edilme politikalarıyla karşı karşıya olduğunu kaydeden Seyit Tümtürk, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk Dil Kurumu'nu kurduğu zaman 'Medeni' kelimesinin yerine Uygur Türkleri'nin o medeniyetteki seviyesinden esinlenerek, 'Uygar' kelimesini medeni kelimesinin yerine iltibas etmiş ve 'Uygar' kelimesi de Uygur Türkleri'nden alınarak, Türk Dil Kurumu'na hediye edilmiştir. Yani o dönemde medeniyetin zirvesinde yaşamış Uygur Türkleri, malesef bugün 21. Yüzyıl'da esaret ve köleliği iliklerine kadar yaşıyor, adeta topyekün imha edilme politikalarıyla karşı karşıyadır" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER