Asayiş
  • 15.8.2009 00:03

'CİNAYET İŞLEDİK KIRCA BİZİ TEBRİK ETTİ!..'

Temizöz davasında Abdülhakim Güven hem tutuklu sanık, hem gizli tanık...

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’ndeki faili meçhul cinayetlere nedeniyle tutuklanan ve hakında 9 kez ömür boyu hapis cezası istenen eski Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz ile 7 sanık hakkında açılan davanın iddianamesinde hem sanık olan hem de ‘Tükenmez kalem’ rumuzuyla ifade veren gizli tanık Abdülhakim Güven'in ifadesinde şok iddialar yer aldı. PKK itirafçısı olan Güven, Veli Küçük ile Albay Temizöz’ün ilişkini anlattığı ifadesinde, Albay Temizöz tarafından Kocaeli’ye gönderildiğini ve PKK’lı olduğunu söylediği bir kişiyi Veli Küçük’ten alarak ona getirdiğini ileri sürdü.

Kayseri eski İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün de aralarında bulunduğu, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili 7 sanık hakkında açılan davada, tutuklu sanık olarak adı geçen, ancak davanın iddianamesinde ‘Tükenmez kalem’ rumuzuyla ‘gizli tanık’ olarak ifade veren ve daha sonra ifadesini geri çeken PKK itirafçısı Abdülhakim Güven’in, iddianameye yansımayan ve savcıya verdiği ifade ortaya çıktı. ‘Tükenmez kalem’ verdiği ifadede Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Albay Cemal Temizöz’ün ilişkisini anlatırken şöyle dedi:

“Cemal Temizöz komutan, Yavuz, Tuna, Adem ve beni yanına çağırarak, ‘Sizi Kocaeli’ne bir göreve göndereceğim, orada bir paket var. Komutan sizi bekliyor’ dedi. Gidiş geliş işlemlerimiz resmiydi ve görev yazımız da yazılmıştı. Yolda Yavuz bana ‘paketin ne olduğunu biliyor musun’ dedi. Ben de bilmiyorum deyince bana paketin PKK mensubu Cizreli Zeki Demir isimli vatandaş olduğunu söyledi. Kocaeli’nde zamanın alay komutanı olan Veli Küçük’ün yanına gittik. Yavuz kendisini tanıttı. Veli Küçük bize, ‘Cemal’in ekibi siz misiniz?’ diye sordu. Biz ‘evet’ deyince yanındaki sivil kıyafetli subaya, ‘Bunlar burada misafir edilecek, yarın yola çıkacaklar’ dedi. Geceyi Karamürsel’de eğlenerek otelde geçirdikten sonra ertesi gün alaya gittik. Gözü bağlı vaziyette Zeki Demir isimli şahsı getirip bize teslim ettiler. Biz de şahsı alarak Cizre’ye geldik. Bu olayı da Veli Küçük ile Cemal Temizöz’ün birbirini tanıdıklarını ifade etmek için anlatıyorum.”

“YEŞİL BENİ EKİBİNE ALMAK İSTEDİ”

Albay Temizöz davasında hem sanık hem de ‘Tükenmez kalem’ rumuzayla gizli tanık olan PKK itirafçısı Aldükhakim Güven, ifadesinde ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın kendisini ekibe almak istediğini de iler sürdü.

‘Yeşil’ ile Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nda tanıştığını anlatan gizli tanık Aldülhakim Güven, yine iddianameye yansımayan ifadelerinde şöyle dedi:

“1995 yılının ayını ve gününü hatırlamıyorum, Diyarbakır Jandarma Alay Komutanlığı’nda sorgu amirliğine teslim edildim. Burada kaldığım 3- 5 günlük süre zarfında yakalanan PKK’lıların teşhisleri ile yakalanan dokümanların ne işe yaradığı yönünde yardımcı oldum. Bu arada ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım buraya gelmişti. Hatta bana ‘Nasılsın yeğenim, benimle çalış, benimle takıl seni yaşatırım. Sen bu kadar zaman bunlara yazdın çizdin verdin ne işe yaradı. Sen bu isim bilgileri bana ver’ şeklinde konuştu. Ben de kendisiyle çalışmak istemediğimi ve herhangi bir bilgi vermeyeceğimi söyledim. Daha sonra Mahmut Yıldırım benimle çalışmak için alaydaki yetkililerden beni istediğini öğrendim.”

“CİNAYET İŞLEDİK KIRCA BİZİ TEBRİK ETTİ”

‘Tükenmez kalem’ rumuzlu gizli tanık Aldülhakim Güveny, ifadelerinde ayrıca, Cizre’de çokça yasadışı infaz talimatları vermesine rağmen, Albay Temizöz’ün Diyarbakır’a atandıktan sonra yasadışı olayların önüne geçmeye çalıştığını söyledi.

Gizli tanık Güven, Diyarbakır- Elazığ yolunda 25 yaşlarında bir kişiyi öldürdükten sonra yanına gelen eski JİTEM Diyarbakır Grup Komutanı Albay Abdülkerim Kırca’nın, gülümseyip, ‘Elinize sağlık’ diyerek kendilerini tebrik etitğini anlattı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER