Çin'den Avrupa'ya gidecek ilk tren 6 Kasım'da Ankara'da olacak

••2 dk okuma
Çin'den Avrupa'ya gidecek ilk tren 6 Kasım'da Ankara'da olacak

Hızlı Özet

“AA muhabirinin TCDD'den edindiği bilgiye göre, China Railway Express, Çin'den başlayan yolculuğunu Hazar Geçişli Uluslararası Ulaştırma Güzergahı "Trans-Caspian International Transport Route (TITR)" üzerinden gerçekleştirecek.”






Çin'den yola çıkıp, Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek ilk yük treni China Railway Express, Kars üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Trenin Ankara Garı'na ulaşacağı 6 Kasım'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla tören düzenlenecek. Bakan Turhan, 'Çin'den Avrupa'ya kesintisiz gidecek ilk yük treni, Marmaray'ı da kullanarak Avrupa'ya ulaşacak ilk yük treni olarak tarihe geçecek.' dedi.



AA muhabirinin TCDD'den edindiği bilgiye göre, China Railway Express, Çin'den başlayan yolculuğunu Hazar Geçişli Uluslararası Ulaştırma Güzergahı "Trans-Caspian International Transport Route (TITR)" üzerinden gerçekleştirecek.



Elektronik aksam taşıyan, 42 adet 76 metreküp yükleme hacmine sahip konteyner yüklü vagondan oluşan tren Kars üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Yaklaşık 850 metre uzunluğundaki China Railway Ekspress, 6 Kasım'da saat 14.30'da Bakan Turhan tarafından karşılanacak.



"Tek Kuşak Tek Yol" projesi kapsamında tarihi Ankara Garı'nda düzenlenecek karşılama törenine, Çin ve bölge ülkelerin yetkililerinin de katılması bekleniyor.



- "TREN, KARS ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI"



Bakan Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan iş birliği ile 30 Ekim 2017'de işletmeye açılan ve "Orta Koridor"un en önemli halkasını oluşturan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattının verimli kullanımı için bölge ülkelerinin önemli iş birliğine imza attığını anlattı.



Kazakistan-Hazar Denizi-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye parkurunda blok konteyner treni seferlerinin bölge ülkeleri arasındaki ticaretin güçlenmesine katkı sağladığını dile getiren Turhan, Çin'in Xi'an şehrinden hareket eden yük treninin, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan'ın ardından Kars üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığını bildirdi.



Turhan, Demir İpek Yolu üzerinden Marmaray Tüp Geçidi'ni de kullanacak trenin, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya'yı geçerek, Prag'a ulaşacağını ifade etti.



"Çin'den Avrupa'ya kesintisiz gidecek ilk yük treni, Marmaray'ı da kullanarak Avrupa'ya ulaşacak ilk yük treni olarak tarihe geçecek." diyen Turhan, söz konusu trenin Türkiye'de Ahılkelek, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul (Marmaray) ve Kapıkule (Edirne) güzergahını kullanacağını sözlerine ekledi.




Bu haber 574 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'nin etçi gebe düve politikasının uygun fiyatlı et tüketimine katkı sağlaması bekleniyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye'nin etçi gebe düve politikasının uygun fiyatlı et tüketimine katkı sağlaması bekleniyor

Terörün geçmişte hayvancılığı da olumsuz etkilediğini aktaran Tunç, "Bugün hayvancılıkta bu kadar ithalat yapmamızın en büyük sebeplerinden birinin terör olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaylaları doğru kullanmadığımız için hayvanlar besihanelere çekildi." diye konuştu.

Habervitrini9824 Görüntüleme
SPK : Etkin pişmanlık için son 15 gün
Ekonomi
#Suç#fon#SPK

SPK : Etkin pişmanlık için son 15 gün

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Finansal Yatırımlar Holding AŞ (TRHOL) ile ilgili işlemler nedeniyle 37 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Habervitrini14854 Görüntüleme
Günde 1 milyon varil petrol.. Akaryakıtta 250 Milyar TL'lik Vergi Jesti: Zamlar Nasıl Sübvanse Edildi?
Ekonomi
#Doğa Gazı Hedefleri#Enerji Mimarisi#Enerji Bakanı Bayraktar

Günde 1 milyon varil petrol.. Akaryakıtta 250 Milyar TL'lik Vergi Jesti: Zamlar Nasıl Sübvanse Edildi?

"Türkiye Petrolleri, inşallah günde 1 milyon varil petrol ve doğal gaz üretecek bir şirket olacak. Bu rakam bugün yurt içi ve yurt dışında 350 bin varil seviyelerinde. 2028'de 550-600 bin varile, ardından da 1 milyon varil hedefine ulaşacağız. Türkiye, yurt dışı operasyonları ve yerli üretimiyle enerjide tamamen kendi kendine yeten bir ülke haline gelecek."

Habervitrini13721 Görüntüleme
Türkiye ile ABD arasında nükleer enerji alanında kritik bir anlaşmaya imza atıldı. Bu anlaşma ne anlama geliyor
Ekonomi

Türkiye ile ABD arasında nükleer enerji alanında kritik bir anlaşmaya imza atıldı. Bu anlaşma ne anlama geliyor

Türkevi’nde Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. (TÜNAŞ) ile ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) arasında imzalanan ve ABD bütçeli bu teknik iş birliği anlaşması, temelleri daha önce atılan Stratejik Sivil Nükleer İşbirliği Mutabakat Zaptı’nın ilk somut sahadaki adımıdır.

Habervitrini9533 Görüntüleme