Dünya
  • 11.10.2018 06:33

Çin'den helal ile savaş kararı!..

Kediköpek yiyen Çinlililer Müslümanların helal gıdasına savaş açtı. Uygur yönetimi dükkanlarda helal  gıdaların yaygınlaşmasını önlemek için kampanya ve çalışma başlattı.

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde helalin yaygınlaşmasına karşı bir kampanya başlatıldığı bildirildi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Urumçi’deki Halk Savcılığı, ülkenin sosyal paylaşım platformu Wechat’teki resmi hesabından paylaştığı açıklamaya göre, geçen pazartesi Urumçi’de “Helalin Yaygınlaşmasına Karşı Kararlılıkla Savaş” toplantısı düzenledi.

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) bölgedeki Parti Grubu Sekreteri Liu Ming başkanlığındaki toplantıda, kentin polis kadrolarının ideoloji alanında mücadele şuurunun güçlendirilmesi ve “geleneksel düşenceyi yıkarak, helalin yaygınlaşmasına karşı kararlı şekilde mücadele etmesi” gerektiği savunuldu.

Özerk bölgede kitlelerin, “helalin yaygınlaşmasına karşı savaşa yönelik şuurlanmasına öncülük edilmesi gerektiği” belirtilerek, “partinin helalin yaygınlaşmasına karşı kararlılıkla savaşını, önemli bir siyasi görev olarak geliştirmesi ve bu kapsamda, plan, düzenleme, örgütlenme ve uygulamanın iyi şekilde yapılması gerektiği” öne sürüldü.

Ayrıca parti yetkililerinin ve çalışanların inançlı olmaması ve yemek ile alakalı bir sorunu olmaması gerektiği ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2018 10:35

İLGİLİ HABERLER