Gündem
  • 11.7.2009 11:15

CİNDORUK : ANAP'LA BİRLEŞSEK DE KOLTUĞU BIRAKMAM

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DP-Anavatan birleşmesinde, Genel Başkanlık “koltuğunu” bırakmayacağını söyledi. “Daha evvelki anlaşmanın devamını gerçekleştirmeye çalışıyoruz” diyen Cindoruk, birleşmenin de “DP çatısında” olacağı sinyalini verdi.

DP-Anavatan birleşme süreci devam ederken, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ANKA’nın sorularını yanıtlayan Cindoruk, birleşmenin ardından, yeni oluşumda da genel başkanlık görevini sürdürmek istediğini belirterek, birleşmenin “çatı”sını da netleştirmiş oldu. Sürecin bu kez sonuca ulaşacağını vurgulayan Cindoruk, “Bana görev verilirse devam edeceğim. Bana dendi ya ‘koltuğu bırakır mısınız’ diye, bu sefer koltuğu bırakmayacağım. Ortaya çıkacak parti inşallah Türkiye’de iktidar olacak. Siyasi partiler iktidarı hedefler, DP de iktidar olmayı hedefliyor. Bu iktidarın tümünü de kapsayabilir, koalisyon ortağı da olmayı kapsayabilir” diye konuştu.

Birleşmenin “DP” çatısı altında olacağını da netleştiren Cindoruk, Mehmet Ağar dönemine işaret ederek, “Daha evvelki anlaşmada bu koşul var. Daha evvelki anlaşmanın devamını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. O zaman sonuçsuz kalmıştı, bu sefer sonuca ulaştırmak istiyoruz. Anlaşmayı da biz başlatmadık, daha evvelki heyetler başlattı. Daha evvelki genel başkanlar arasında başlayan bir ortak çalışma” dedi.

-ARALIKTAN ÖNCE BİRLEŞİLEBİLİR

AKP iktidarını da bütünlüğü bozulmuş bir iktidar olmakla eleştiren Cindoruk, “AKP’nin oylarının çoğunun bizim oylarımızdır. Bunların hepsini geri alacağız. Milletimizin bize geri döneceğine inanıyorum” dedi.

Birleşmenin daha önce açıklanan Aralık 2009 tarihinin de öncesinde gerçekleşebileceğini söyleyen Cindoruk, “Komisyonlar bu yönde çalışıyor, biz de hayata geçireceğiz. Bütün siyasi parti kademelerinde birleşmenin koşullarını arkadaşlar araştırıp sonuca varmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER