Gündem
  • 30.5.2009 10:31

CİNDORUK MESUT YILMAZ'LA BULUŞTU

Hüsamettİn Cindoruk’un DP Genel Başkanı seçilmesinin ardından DP-ANAP birleşmesi için iki parti arasında yeniden başlatılan görüşmelerde önceki gün kritik bir buluşma gerçekleşti. 

DP çatısı altında merkezde çekim gücü oluşturacak şekilde iki partinin bütünleştirilmesine dışarıdan destek veren, ANAP eski Genel Başkanı, eski Başbakan, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, önceki gün Cindoruk ile bir araya geldi. 

DP’ye ait Celal Bayar Köşkü’nde buluşan Cindoruk ve Yılmaz, baş başa görüştü. Önümüzdeki hafta da bir araya gelmesi beklenen ikilinin, DP-ANAP birleşmesi konusunda uygulanacak strateji, olası pürüzlere karşı izlenecek strateji, iki partinin teşkilatlarından başlayarak bütünleşmenin sağlanması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi.

Uzun’la görüşmüştü

Cindoruk DP Genel Başkanı seçilmesinin hemen ardından vakit kaybetmeksizin ANAP Genel Başkanı Salih Uzun ile bir araya gelmiş, iki liderin görüşmesinde birleşme projesinin bu kez hayata geçirilmesi, birleşmenin Cindoruk’un liderliğinde gerçekleştirilmesi konusunda ön mutabakata varılmış ve birleşme için gerekli hukuki siyasi altyapı çalışmalarına süratle başlanması kararı alınmıştı.

Cindoruk-Uzun görüşmesinin ardından toplanan DP GİK (Genel İdare Kurulu), birleşmenin yöntemi, birleşme için yapılacak görüşmeler ve gerekli her türlü kararın alınması yolunda Cindoruk’a tam yetki vermişti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 21:23

İLGİLİ HABERLER