Asayiş
  • 31.5.2013 09:21

Cinnet geçiren genç ailesini katletti : 4 ölü!..

Mehmet Bey Mahallesi, Kenzi Caddesi'nde ailesi ile birlikte yaşayan Afgan uyruklu Nezar A. (19), gece geç saatlerde evin balkonunda alkol adıktan sonra bunalıma girerek cinnet getirdi.

Mutfaktaki ekmek bıçağını alan Nezar A, odada yatan annesi Nesibe (52) ile dışarı kaçmaya çalışan ablası Naciye (23)  ve kız kardeşi Mesude A'yı (17)  defalarca bıçaklayarak öldürdü. O sırada diğer odadan  gürültüye bakmak için kalkıp gelen babası Ahmet A'yı (63) bıçaklamaya başladı. Yaralı olarak evden kendisini dışarı atan baba Ahmet A, caddenin ortasına yığıldı. Bu sırada Nezar A, evdeki kedinin de boğazını kesti.

Olaydan sonra evden çıkan Nezar A, üstü başı kan içinde evlerinin yakınındaki fırına gidip ekmek aldı. Soranlara  da kaza yaptığını söyleyip ambulans çağırmalarını istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yolun ortasında yatan babayı Karaman Devlet Hastanesine kaldırdı. Baba Ahmet A. da burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli Nezar A. ise gözaltına alındı.

Karaman'da, ocak ayında Van'dan gelen Afgan uyruklu ailenin 17 yaşındaki oğulları Milad A'nın 28 Mart'ta intihar ettiği, Nezar A'nın o günden beri bu olaydan ailesini sorumlu tuttuğu öğrenildi.

OĞULLARI TARAFINDAN KATLEDİLEN AİLEDEN DRAM ÇIKTI

19 yaşındaki Afganistan uyruklu Nezar Afzaly'nin babası, annesi, ablasını ve kız kardeşini öldürmesinin ardından ailenin dramı ortaya çıktı. Afzaly ailesinin ülkesindeki yaşanan olaylar nedeniyle 20 Kasım 2012 tarihinde Van'dan Türkiye'ye giriş yaptığı belirtildi. Kaçak olarak sınırdan giren ve barınmaya çalışan aile, Van Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edildikten sonra kayıt altına alınıp, Van Valiliği aracılığıyla Karaman'a gönderildi.

Aile de 7 Ocak 2013 tarihinde, sığınmacı olarak başvuruda bulundu. Başvuruları kabul edilen ve 'Zorunlu serbest ikamet' izni verilen aile fertlerinin parmak izleri alınıp, kimlik kartları çıkartıldıktan sonra, sığınmacı olduklarını belirten kimlik kartı verildi. Aldıkları izin ve kimlik kartları sayesinde ilk olarak Urgan Mahallesi'nde bir ailenin kullanmadığı boş evinde kira ödemeden oturmaya başlayan ailenin en küçük ferdi 16 yaşındaki Milad Afzaly, geçen 28 Mart 2013 günü iddiaya göre girdiği psikolojik bunalım sonucu kendisini asarak yaşamına son verdi.

YAŞADIKLARI OLAYLAR SONUCU İNTİHAR ETTİ

Komşuları, ailenin polise Milad Afzaly'ın, Afganistan'dan kaçıp Türkiye'ye yerleştikleri süre içinde yaşadıklarından etkilenip, psikolojik olarak bunalıma girdiğini ve yardım istediğini söyledi. Bugün Nezar Afzaly tarafından öldürülen abla Naciye Afzaly'nın de şizofren olduğu ve tedavi gördüğü öne sürüldü.

Soruşturmayı sürdüren polis, ailesini katleden Nezar Afzaly'nin de yaşadıkları olaylardan etkilenip psikolojik bunalıma girmiş olabileceği, katliamı da cinnet sonucu işlediği üzerinde duruyor.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEKLER

Yaklaşık 1 ay önce de katliamın olduğu eve taşınan ve yine kira ödemediği öğrenilen Afzaly ailesinin, mülteci statüsünde olduğu için Birleşmiş Milletler tarafından her birine aylık 100 dolar yardım yapıldığı belirtildi.

Haftanın belirli günleri adli kontrol gereği polis merkezine gidip imza atan Afzaly ailesine Karaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gıda ve giyim yardımı yapıldığı öğrenildi. Katledilen Afzaly ailesinin 4 ferdinin, her hangi bir yakını olmadığı için Karaman Belediyesi'ne ait kimsesizler mezarlığına defnedileceği öğrenildi.
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:51

İLGİLİ HABERLER