Eğitim
  • 6.5.2004 00:15

CİNSEL HİKAYELERİ DİNLEYEN KIZ ÖĞRENCİLER KAHKAHAYA BOĞULDU

İSMAİL GÜNEŞ
SİVAS  - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hemşirelik Bölümü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen "Sağlıklı Cinsel Yaşam" konulu konferans büyük ilgi çekti.


Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapılan konferans öncesi "Ney" dinletisi yapıldı. Daha sonra Sağlık Meslek Yüksek Okulu Araştırma Görevlisi Özlem Duran, basın ve mizah dergilerinde çıkan cinsel ilişki ve güvenli seks konusundaki karikatür ve makaleleri, slayt eşliğinde öğrencilere anlattı. Birçok ülkenin cinsel adetleri hakkında bilgi alan öğrenciler, duydukları ilginç geleneklere kahkahlarla güldü.

Konferansta daha sonra Öğretim Görevlisi Özgür Alparslan "Güvenli Seks" konusunda bilgi verdi. Yaşanan cinsel sorunların kişiler üzerinde etkili olduğunu ve başarıyı, mutluluk ve sağlığını etkilediğini belirten Alparslan, "Cinsellik her sağlıklı insanın öğrenmesi, bilmesi, yaşaması gereken bir ihtiyaçtır" dedi.


Konuşmaların ardından 7 erkek öğrenciyi sahneye çağıran Alparslan, öğrenciler arasında küçük bir yarışma yaptı. Daha önce cinselliğin ve korunmanın önemini anlatan yazıların doğru olanlarının seçilmesini isteyen Alparslan, doğru cümleleri bulan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER