Asayiş
  • 9.10.2008 11:49

CİNSEL İLİŞKİ TEKLİF EDİNCE ÖLDÜRMÜŞ

İZMİR'in Buca İlçesi'nde 38 yaşındaki Şehmuz Özağaç'ı bıçakla boğazını kaserek öldürdüğü, cesedini yakmak için de evde yangın çıkardığı iddia edilen 22 yaşındaki Mehmet Demirtaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Demirtaş, Özağaç'ı kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediği için öldürdüğünü öne sürdü.
Geçen ağustos ayında meydana gelen olayda, Şirinyer semti Menderes Caddesi 134/3 numaradaki daireden alevler yükseldiğini gören vatandaşlar, polise ve itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, yangını söndürürken, vücudunun bir kısmı yanan erkek cesediyle karşılaşıldı. Araştırma başlatan polis, boğazı bıçakla kesilip öldürüldükten sonra cesedi evle birlikte yakılmak istenen kişinin, Şanlıurfa'dan kente yeni gelen ve ağbeyi Kenan Özağaç ile birlikte kalan Şehmuz Özağaç olduğunu belirledi. Harekete geçen polis, Özağaç'ın, olay gecesi, 20'li yaşlarda bir gençle görüldüğünü belirledi. Olay yeri yakınındaki bir parkta görülen, eşkale uyan ve şüpheli davranışlar sergileyen Mehmet Demirtaş, polise suçunu itiraf etti. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.
‘EVDE CİNSEL İLİŞKİ TEKLİF ETTİ’
Mehmet Demirtaş, savcılıkta ve hakim önünde verdiği ifadesinde olayın nasıl olduğunu anlattı. Olay gecesi tanıştığı Özağaç'ın içki ikram etmek için kendisini büroya davet ettiğini, gittikleri yerin ev çıktığını, televizyonda bir porno kanalı açtıktan sonra cinsel içerikli sorular sorduğunu, ardından da soyunup kendisine tacizde bulunduğunu ileri sürdü. Demirtaş bunun üzerine eline geçirdiği bıçakla vurduğu Özağaç'ın boğazının kesildiğini, cansız halde yere yığılınca çevreye ve cesedin üzerine kolonya dökerek ateşe verip kaçtığını anlattı.
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı İhsan Kızıl, Mehmet Demirtaş hakkında, ‘Nitelikli adam öldürme ve mala zarar verme’ suçlarından, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Demirtaş'ın ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:35

İLGİLİ HABERLER