Sağlık
  • 1.8.2008 05:06

CİNSELLİK BİR İHTİYAÇTIR!..

18 yaşında bir kızım. Bu yaşıma kadar hiç mastürbasyon yapmadım. Nasıl bir zevktir bilmiyorum. Sevişen insan görünce bir şey hissetmiyorum. Evlenince sorun çıkar mı? Gerdek gecesinde acı çeker miyim?
Cinsel istek, karşı cinsle ilişkiye girme arzusu olup bedensel (hormonal) problemi olmayan herkeste mevcuttur. Bedensel olarak yeterli olgunluğa erişmiş kadın veya erkek cinsel istek duyar.
ERKEK DAHA RAHAT
Cinsellik konusunda rahat olan erkekler genelde, cinsel ilişki arzusunu kadınlardan daha sık duyarlar. Görme, koku, duyma, dokunma, tatma, düşünce ve duygular gibi birçok uyarı cinsel istek doğurabilir. Kadınlarda cinsel isteksizlik yapan nedenler; en başta gebe kalma korkusu, ikinci olarak bakire kadınlarda kızlık zarını kaybetme korkusu özellikle evlilik öncesi ilişkilerde, üçüncü sırada eğer kadın seks isterse veya bunu gösterirse partnerin kadın hakkında ne düşünebileceği çekincesi, ahlaksal ve dinsel yasaklamalar, aile baskısı ve yetişme tarzı, depresyon, partnere güvenmeme, erkeğin erken boşalması, ilişkiye zorlanmak, taciz veya tecavüz, hormonal bozukluklar, hastalıklar, ilaçların yan etkileri ve ileri yaş. Normal hormon yapısına sahip her kadında cinsel istek vardır, cinsel isteksizlik veya zevk alamama veya orgazm olamama gibi şikayetlerle baş vuran kadınların yapılan tetkiklerinde de görülmüştür ki, ancak bunların yüzde 1'inin gerçekten bedensel problemi vardır. Geri kalan yüzde 99'luk kesimin problemi tamamen psikolojiktir. Hiç mastürbasyon yapmamanız anormal bir durum değildir. Bu bir tercih meselesidir. Vücudunuzda seks karekterleri kadın yönünde gelişti ve hormonal bir problem olmamasına rağmen cinsel isteğiniz yok ise, bunun sebebi çoğunlukla psikolojiktir. Ama emin olmak için mutlaka tahlillerinizi yaptırmanızda ve muayene olmanızda fayda var.


HAZIRLAYAN: Dr. Gökhan ORDU

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:25

İLGİLİ HABERLER