Ekonomi
  • 31.3.2006 16:15

ÇİP&PİN UYGULAMASI BAŞLADI

İSTANBUL - Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) 1999 yılından bu yana altyapı çalışmalarını sürdürdüğü kredi kartında şifreli ödeme yöntemi (çip&pin) uygulanmaya başladı.
     BKM Başkanı Sertaç Özinal, bir alışveriş merkezinde kredi kartıyla alışveriş yaparak çip&pin uygulamasını ilk deneyenler arasında yer aldı.
     Mağazadan aldığı CD'nin kasada ödemesini yapan Özinal, kredi kartının şifresini girerek imza atmaya gerek kalmadan ödeme işlemini tamamladı.
     Bugünün, bir sürecin başlangıcı olması açısından önemli olduğunu dile getiren Özinal, bugünden itibaren tüm bankaların alt yapılarını şifreli giriş için açtığını söyledi.
     Kredi kartının üzerinde çipi olan ve şifresini bilen kullanıcıların alışverişlerini bu sisteme göre yapabileceğini anlatan Özinal, ''Şu ana kadar takip ediyoruz, uygulamada herhangi bir sorun yok'' dedi.
     Kartının üzerinde cipi olmayan veya şifresini bilmeyenler için hayatın normal bir şekilde devam ettiğinin de altını çizen Özinal, şunları söyledi:
     ''Bu kullanıcılar işlemlerini imza atmak koşuluyla sürdürebilecekler. Paralel bir geçiş söz konusu olacak. İngiltere'de bu, yaklaşık 2 yıl sürdü. Pazardaki gelişmelere bağlı olarak durumu dikkate alıp bir süre belirleyeceğiz. Bunun için bizim öngördüğümüz süre yaklaşık bir yıl. Bugün itibariyle POS'larımızın yüzde 94'ü uygulamaya uygun hale getirilmiştir. Altyapı olarak uygulamaya iyi bir durumda başladık.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER