Dünya
  • 14.5.2019 12:14

Çipras'tan komik açıklama! 'Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygularız'

Türkiye'nin Akdeniz'de haklarını koruyarak doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına devam etmesi Yunan Başbakan Aleksis Çipras'ın sinirlerini bozdu. Ülkesi ekonomik krizde olan Çipras, Türkiye'yi ekonomik yaptırımla tehdit etmeye kalktı.

Türkiye kendi haklarını koruyarak Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramaya devam ediyor. Bu durum Güney Kıbrıs ve Yunanistan'da büyük rahatsızlığa yol açıyor.

Rumların ve Yunanistan'ın AB ve ABD'ye yaptığı şikayetler de sonuç vermedi. Türkiye kim karşı çıkarsa çıksın Fatih ve Oruç Reis'le bölgede çalışmalarını devam ettireceğini açıkladı.

Çipras'ın komik tehdidi

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, doğalgaz aramaya devam etmesi halinde Türkiye'ye ekonomik yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Alpha haber ajansına konuşan Çipras, "Eğer bu strateji devam ederse, finansal tedbirler ve yaptırımlar olabilir. Bu uygulamalara devam etmek yerine Türkiye, uluslararası hukuka ve anlaşmalara saygı göstermeli, diyalog masasına oturmalı." dedi.

Yunanistan ile hayati bir alışverişimiz yok

Yunanistan'ın Türkiye'ye uygulayabileceği ekonomik yaptırımın ne olduğu merak ediliyor. Zira ekonomik kriz yaşayan Yunanistan'ın halihazırda Türkiye'ye sağladığı hayati bir kaynak yok.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2019 12:15

İLGİLİ HABERLER