Asayiş
  • 16.3.2006 11:09

ÇIRAĞIN ZEHİRLİ İNTİKAMI...

ORHAN AKIN
BURSA  - Bursa'da, kendisiyle dalga geçilip dövüldüğünü öne süren bir çırak, işyerinde çalışanların yediği yemeğe fare zehri koydu.


Edinilen bilgiye göre, olay Fatih Mahallesi Karaca Caddesi üzerinde meydana geldi. 2 hafta önce eniştesinin ricası üzerine bir dekorasyon dükkanında işe başlayan K.G. (15), kendisiyle dalga geçilip patronu tarafından dövülmesine sinirlendi. Bir gece evvel ablasına, "Fare zehri adam öldürür mü?" diye soran K.G, patronun her gün eve yemek almaya göndermesini fırsat bilerek, planını uygulamaya başladı. Patronu T.M.'nin eşine yaptırdığı kuru fasulye yemeğine fare zehri atan genç, "Karnım tok" diyerek o gün işyerinde yemek yemedi.

K.G.'nin planından habersiz olan işyeri sahibi ile 2 oğlu ve bir akrabası, içinde fare zehirleri bulunan yemeği yemeye başladı. Bir ara işyeri sahibinin, "Bunun tadı biraz ekşi gibi" diyerek yanına çağırdığı kalfa A.Ç. tarafından yemeğin içindeki fare zehri fark edildi. Bunun üzerine yemeği getiren K.G.'yi sorgulayan işyeri çalışanları, K.G.'nin "Yemeği yolda getirirken döktüm" demesi üzerine, yemeği döktüğü yere götürmesini istediler. Götürdüğü sokakta herhangi bir ize rastlayamayan 4 kişi, K.G.'nin üstünü arayarak cebindeki fare zehirlerini buldu. İşyerini de kontrol eden çalışanlar, tuvalette de çok sayıda fare zehrine rastladı.


Yemekten sonra baş dönmesi ve mide bulantısı başlayan 4 kişi hemen Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Zehrin yüzde 30 oranında kanlarına karıştığı tespit edilen şahıslar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Polis tarafından gözaltına alınan 15 yaşındaki K.G.'nin, "Patronlarım beni sürekli dövüyor ve alay ediyorlardı. Ben de buna sinirlenerek, eczaneden fare zehri aldım. Maksadım öldürmek değil, midelerini bulandırmaktı" dediği öğrenildi. K.G, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:48

İLGİLİ HABERLER