Gündem
  • 28.1.2014 16:21

Çırağını motosiklete zincirleyen patron serbest

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde işe gelmeyen çırağı 11 yaşındaki B.A.G.'yi boynundan iple motosikletine bağlayarak 1 kilometre götüren berber 43 yaşındaki İsmail A., ailenin şikâyetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı. Çocuğun annesi Zeynep G., "Görüntüyü televizyonda gördüm. İsmail ağabey biraz abartmış" dedi.

Fethiye'nin Patlangıç Mahallesi'nde berber İsmail A., işe gelmeyen çırağı ortaokul 6'ncı sınıf öğrencisi B.A.G.'yi dün internet kafede görünce, boynuna doladığı ipi motosikletine bağladı. Çocuğu bu halde 1 kilometre boyunca motosikletiyle götüren İsmail A., çevredekilerin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alındı. B.A.G.'nin babası Taha G., Fethiye Polis Merkezi'ne götürülen İsmail A.'dan şikayetçi olmadı. İsmail A. dün akşam üzeri savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, gözetim altındaki B.A.G. de ailesine teslim edildi. Tepkilerin ardından İsmail A. bugün işyerini açmadı.

'İNTERNET KAFEDEN UZAK OLSUN İSTEDİK'

B.A.G.'nin 3 çocuğunun en büyüğü olduğunu anlatan Zeynep G., olaydan haberi olmadığını, televizyonda gördüğünü söyledi. İsmail A.'dan şikayetçi olmadığını dile getiren anne, "İsmail ağabey biraz abartmış. Sanırım o da biraz öfkelendi. 'Biz berber olsun, para kazansın' diye onu İsmail ağabeyin yanına göndermedik, internet kafeden uzak durması için bu işe verdik. Para kazanmasını beklemiyoruz. Sadece adresi belli olsun, gittiği yeri bileyim diye çalışmasını istedim" dedi.

Zeynep G., bundan sonra oğlunu berbere göndermeyeceğini, internet kafeye gitmediği sürece evde oturacağını söyledi. Oğlunun internet kafe alışkanlığını yenemediklerini aktaran Zeynep G., "Ekmek, su yerine internet kafeyi tercih ediyor. Bir türlü şu alışkanlıktan vazgeçiremedik" diye konuştu.

Çok fazla internete girdiğini belirten B.A.G. ise berberliği bıraktığını anlattı. Olayı bir kez daha anlatan B.A.G., "Usta bana 'Çalışmayacaksan çalışma' dedi. Ben de bir şey demedim. Artık çalışmam orada. Motorda düşme tehlikesi geçirdim. Bağırmasam düşecektim" dedi.

AİLEYE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürü İsa Efeoğlu, aileye çocuk bakımı ve yetiştirilmesi konusunda danışmanlık hizmeti verileceğini söyledi. Bir sosyal hizmetler uzmanının ailenin ve çocuğun olayın yarattığı travmadan kurtulması ve çocuğun durumunu değerlendirmek üzere aileyle görüşeceğini kaydeden Efeoğlu, bu görüşme neticesinde istismara dayalı bir durumun ortaya çıkması halinde yasal olarak çocuğun aileden alınabileceğini hatırlattı.

Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:06

İLGİLİ HABERLER