Asayiş
  • 8.6.2014 22:16

Cizre'de gerginlik

Yapılan basın açıklamasının ardından yüzleri kapalı bir grup, barikat kurarak yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapmak istedi. Bu gruba polis müdahale edince, ortalık savaş alanına döndü.

BDP'nin çağrısı üzerine bugün akşam saatlerinde Nur Mahallesi'nde bir araya gelen ve aralarında Belediye Başkanı Leyla İmret'in de bulunduğu yaklaşık bin kişi, Sanat Sokağı'na gitmek üzere yürüyüşe geçti. Döryol Kavşağı'nda önlerini kesen polis ile yapılan müzakere sonucu yürümelerine izin verilen grup, Sanat Sokağı'na gelerek burada basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Grup üyeleri eylem sonrası olaysız bir şekilde dağılırken, yüzleri maskeli bir grup, yola barikat kurarak, yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapmaya başladı. Kontrol nedeniyle İpek Yolu'nda uzun TIR kuyruğu oluştu. Bunun için grubu dağıtmak için gaz bombaları ve tazyikli su kullanan güvenlik güçlerine göstericiler de molotof kokteylleri, havai fişek ve taşla karşılık verdi. Olaylar devam ederken ilk kez 2 kobra helikopteri de Otogar ve Dörtyol Kavşağı mevkiinde alçak uçtuğu görüldü.

Göstericiler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor.


Ramazan İMRAĞ / CİZRE (Şırnak), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:22

İLGİLİ HABERLER