Ekonomi
  • 13.10.2006 00:49

COCA COLA'YA ETİKET DAVASI!..

Tüketici Haklarını Koruma Derneği ve Noel Baba Barış Konseyi Derneği tarafından, Coca Cola adlı içeceğin tüketiciye sunulurken etiket içeriğinde eksiklikler olduğu iddiasıyla dava açıldığı bildirildi.
     
Coca Cola İçecek A.Ş'den, basında yer alan dava ile ilgili haberler üzerine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından istenen açıklamaya cevaben Borsaya bir yazı gönderildi.
     
Yazıda, şirket aleyhine Antalya Tüketici Mahkemesinin 2006/388 E. sayılı dosyası ile Tüketici Haklarını Koruma Derneği ve Noel Baba Barış Konseyi Derneği tarafından Coca Cola adlı içeceğin tüketiciye sunulurken etiket içeriğinde eksiklikler olduğu iddiasıyla, öncelikle bu iddianın tespiti ve tespitte haklı çıkmaları halinde ilgili mevzuat gereğince hukuki önlemlerin alınması talebiyle bir dava açıldığı bildirildi.
     
Yazıda, ''Açılmış bulunan davada ileri sürülen hususlar ve dava konusu yapılan iddiaların gerek Türk Gıda Kodeksi, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuata gerekse uluslararası standartlara göre şirketimiz aleyhine bir hukuki durum yaratmayacağı görüşündeyiz. Zira Şirketimiz tarafından alınan tüm izinler ve ürün etiketlerimizde yer alan ibareler, ilgili mevzuata uygundur'' denildi.
     
Şirketin, SPK'nın Sermaye Piyasasında Muhasebe Standartları Tebliğinin 18'inci kısım 441'inci maddesi gereği davayı değerlendirdiği belirtilen yazıda, bu maddede belirtilen koşulların karşılanmadığı görüldüğünden dava ile ilgili olarak herhangi bir karşılık ayrılmadığı kaydedildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:30

İLGİLİ HABERLER