Gündem
  • 21.1.2014 19:56

Çocuk gelinin intiharında kabak muhtara patladı

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde, doğum sonrası intihar ederek yaşamına son veren Kader Erten'in yaşadığı Yapraktepe Köyü Muhtarı Mehmet Arif Kartal'a, ihmali olduğu iddiasıyla soruşturma açıldı.

Geçtiğimiz günlerde Pervari İlçesi Yapraktepe Köyü'nde, odasında tüfekle vurulmuş olarak ölü bulunan resmi kayıtlara göre 14, kemik yaşı tespitine göre de 16 yaşındaki Kader Erten'in ölümüyle ilgili ihmali olduğu gerekçesiyle Yapraktepe Köyü Muhtarı Mehmet Arif Kartal hakkında soruşturma açıldı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, küçük yaşta evlenen kızı bildirmediği gerekçesiyle Yapraktepe Köyü Muhtarı Mehmet Arif Kartal hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, "Pervari'deki muhtarımızla ilgili küçük yaşta evlenen kızımızı bildirmediğiyle ilgili soruşturma başlattık. Bununla aynı zamanda da jandarmaya talimat verdik; bundan sonra küçük yaşta evlenmelerle ilgili veya resmi nikah olmadan imam nikahı kıyanları bildirmesi noktasında tüm arkadaşlar, karakollar, ilçe jandarma karakolları uyarıldı. İleride bir toplantı yapacağız. Burada muhtarın sorumluluğu nedir? Arkasından öğretmenin sorumluluğu nedir? Ve bu işi yapan imamın sorumluluğu vardır. Özellikle 16 yaşından küçüklerle ilgili geçen sempozyumda da konuştuk, bilgilendirme yaptık. Hakikaten bunun üzerine eğiliyoruz, küçük yaşta evlenmelerin inşallah en son önüne geçeceğiz. Pervari Kaymakamı'na talimat verdim, yazı işleri müdürümüz devam ettiriyor. Sonuç itibariyle buradan çıkacak sonuca göre, gerekiyorsa da yargılanması da gündeme gelebilecek. Durumu bildirmesi gerekiyordu, orada muhtarın bir ihmali var" dedi.
Turan KOYUNCU/SİİRT,(DHA)-
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:19

İLGİLİ HABERLER