Asayiş
  • 20.1.2014 09:20

Çocuk hakiminin sır intiharı

Erzurum Adliyesinde görevli Çocuk Mahkemesi Hakimi Alaattin Çambel'in (46), oğlu İlker Çambel'i dershaneye gönderdikten sonra beylik tabancasıyla kalbine kurşun sıkarak hayatına son verdiği belirlendi.

Adliye personelini şok eden intihar olayı, dün saat 21.30 sıralarında Yakutiye ilçesindeki Kazım Karabekir Mahallesine bağlı Terminal Caddesinde oldu. Üniversite sınavlarına hazırlanmak için Erzurum'daki bir dershaneye giden 19 yaşındaki İlker Çambel, kapıyı anahtarla açarak girdiğinde babası Alaattin Çambel'i yatak odasında kanlar içinde buldu. Kız kardeşi Handan'ın lise eğitimi için Manisa'da oturan annesini telefonla arayan İlker Çambel ağlayarak acı olaydan ailesini haberdar etti. Göz yaşlarını tutamayan İlker Çambel, babasının yakın çalışma arkadaşlarına da olayı anlattı. Bunun üzerine Adliye lojmanlarının bulunduğu Akgün Sitesindeki 5'inci blok, 5'nci kata gelen nöbetçi cumhuriyet Savcısı ve Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri geldi. Evli ve iki çocuk babası Hakimi Alaattin Çambel'in komşuları, silah sesini duymadıklarını bildirdi. Hakim Çambel'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Adliye'nin 'gülen yüzü' olarak tanınan Hakim Çambel için bugün 2,5 yıldan beri görev yaptığı Adliye sarayı önünde bir tören düzenlendi. Alattin Çambel'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Manisa'ya gönderilecek.

Hümeyra PARDEL- Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:22

İLGİLİ HABERLER