Asayiş
  • 28.5.2013 18:23

Çocuk mu bacağını polisin copuna vurdu!

GİRESUN Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Yeşilgiresun Belediyespor- Trabzonspor Basketbol takımları arasında oynanan karşılaşma sonrası çıkan olaylarda polis copu ile bacağı kırılan 14 yaşındaki Onur Utku Torun'u hastanede ziyaret etti. Giresun Emniyet Müdürlüğü'nce Valilik internet sitesinde yapılan açıklamada ise Onur Utku Torun'un koşarken ayağı tele takılarak bileğinin dönmesi sonucu ayağının kırıldığı belirtildi.

Emniyet Müdürü Bulak'ın ziyareti sonrasında konuşan baba Aydın Torun, yapılan açıklamaların kendilerini tatmin etmediğini söyledi. Bulak'ın olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdiğini kaydeden Torun, "Oğluma vuranların bulunması konusunda yardımcı olmalarını istedik. O da yardımcı olacağını söyledi ancak görüntülerde vurma olayı olmadığını, Onur'un dengesini kaybedip düşerek bacağının kırdığını anlattı. Elbette bu açıklamalardan tatmin olmadık. Çünkü görgü tanıkları ve oğlum coplandıklarını söylüyor. Başlattığımız hukuki bir süreç olduğunu söyledim, ihmali olanların araştırılmasını ve bulunmasını talep ettim" dedi.

YERİNDEN KALKIP BAKMADI BİLE

Giresun Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren ve ziyarete gelen Yeşilgiresun Belediyespor'lu futbolculanın imzalayarak verdiği formayı başucuna asan Onur Utku Torun ise, Emniyet Müdürü Bulak'ın polislerin vurmadığını söylediğini anlattı, "Polisin kalabalığı püskürtmek istediğini, görüntülerde copun yüzümün yakınından geçtiğini, vurması halinde yüzümde iz kalacağını söyledi. Vurduklarını söyledim ve vücudumdaki izleri göstermek istedim ama yerinden kalkıp bakmadı bile."

Giresun Emniyet Müdürlüğü'nün Valilik internet sitesinde yer alan konuya ilişkin açıklamasında ise "Ayağı kırılan seyircimizin olayı Mobese kameraları ve basın organlarının kameraları önünde cereyan etmiş, şahıs koşarken ayağı tele takılarak bileğinin dönmesi sonucu ayağı kırılmıştır" denildi.

Giresun'da geçen Cumartesi günü oynanan Türkiye Basketbol İkinci Ligi yarı final maçının ardından çıkan olaylarda polisin coplu müdahalesi sonucu ortaokul öğrencisi Onur Utku Torun'un sağ bacağı diz üstünden kırıldı. Küçük çocuğun sağ bacağına ameliyatla platin takıldı, olaya tepki gösteren aile de polislerden şikayetçi oldu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:56

İLGİLİ HABERLER