Sağlık
  • 22.6.2020 20:37

Çocuklarda C Vitamini Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?

Vücudun ihtiyacı olan antioksidanların üretimini sağlayan C vitamini, vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Özellikle çocukların vücut sağlığı için de önemli olan C vitamininin günlük tüketimi sağlanmalı ve vücut direnci korunmalıdır. C vitaminin birçok meyve ve sebzede bulunması rahat bir şekilde tüketilebilmesini sağlasa da daha kolay bir şekilde kullanım imkânı sunan meyve aromalı çocuklara c vitamini takviyeleri de oldukça ilgi görüyor. www.oceansmartgummies.com ürünleri arasındaki vitamin takviyesi ürünü ile çocuklara severek tüketeceği sağlıklı bir alışkanlık edindirebilirsiniz.

C vitamini eksikliği her bireyde olduğu gibi çocuklarda da bazı olumsuz sonuçlara neden olur. Bunlar;

1- Baş ağrısı ve halsizlik oluşabilir.

C vitamini eksikliği sinir sistemine hasar verebilir ve bunun sonucunda halsizlik ve şiddetli baş ağrıları artabilir.

2- Diş eti hastalıkları artabilir.

C vitamini eksikliğinin bir diğer sonucu tükürükteki enzimlerin azalmasıdır. Bu da ağız içinin ihtiyacı olan beslenmenin gerçekleşmesini önler ve bazı sorunlar oluşur. Bunlar diş etinde kanama, aftlar ve yaralar gibi sonuçlar olabilir.

3- Bağışıklık düşer.

C vitamini, vücudun zararlı mikroplara karşı korunmasında yardımcı olurken, c vitamini eksikliği de yine bu yönde bağışıklığın düşmesine ve daha çok hasta olunmasına neden olur.

4- Yaraların geç iyileşmesine neden olur.

Vücudun kendini hızlı bir şekilde yenileyememesi hastalık ve yaraların da hızlı bir şekilde iyileşmemesine neden olur.

C vitamini eksikliği önemli hastalıkların tetikleyicisi olabilir. Yetişkin bireyler için son derece önemli olsa da çocuklar için de ayrı bir öneme sahip. Doğal besinlerden ve sağlıklı gıda takviyeleri ile sık sık C vitamini takviyesi alınması vücudun sağlığını korumada yapılabilecek adımların başında geliyor. Siz de hem kendiniz hem de çocuklarınız için sağlıklı C vitamini tüketmeyi ihmal etmeyin.

 

Güncellenme Tarihi : 22.6.2020 20:40

İLGİLİ HABERLER