Sağlık
  • 12.6.2014 11:12

Çocuklarınızı güneşten koruyun

Eskişehir Devlet Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalık Uzmanı Dr. Eda Kibar Çamurlu, özellikle çocukluk yaşlarındaki güneş maruziyetinin, erişkinliğe oranla daha yüksek olduğunu söyledi.

Bir yaşından itibaren hareketlenen çocukların yürüme çağına geldiklerinde, hatta park çağına geldiklerinde vücutlarındaki sıvı kayıplarının daha yüksek olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Çamurlu, “Bu yaşlarda çocuklara mutlaka şapka takmak, koruyucu giysilerle korumak, güneşin çok yoğun olduğu saatlerde çıkartmamak en temel noktalar” dedi.

Çocuklar için güneş koruyucuların kullanımı hakkında da bilgi veren Uzm. Dr. Çamurlu, dışarı çıkmadan yarım saat önce çocuğun güneşe maruz kalacağı alan vücut bölgelerine mutlaka güneş koruyucu kullanılmasını tavsiye ettiklerini ifade etti.

Güneş koruyucuların çocuklara sevdirilerek ve alıştırarak mutlaka kullanılması gerektiğine değinen Uzm. Dr. Eda Kibar Çamurlu, “Güneş koruyucu seçiminde özellikle çocuklar için özel ürünler var. Bu ürünler daha çok fiziksel koruyucular içeriyor, kimyasal içerikleri diğer ürünlerden daha düşürülmüş, daha az olan ürünler ve etki süreleri biraz daha uzun. Onları öneriyorum, eczanelerde bulabilirler. Özellikle çocuk ürünleri üreten markalar var, onlardan temin edilebilir. Hatta çocukların seveceği ürünler var, içerisinde sim bulunan ürünler var. Çocuğa sevdirerek, alıştırarak mutlaka uygulayalım. Çünkü bu çağlar çok önemli. Çocukluk çağındaki güneş maruziyeti, erişkinliğe oranla daha yüksek” şeklinde konuştu.Uzm. Dr. Çamurlu ayrıca, birkaç saat parkta kalan, terleyen çocukların, elini ve yüzünü yıkadıktan sonra güneş koruyucuların tekrar uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:16

İLGİLİ HABERLER