Spor
  • 18.7.2009 00:16

"ÇOK İYİ OLSAM REAL MADRİD'DE OYNUYOR OLURDUM"

Fenerbahçe'nin sağ kanat oyuncusu Gökhan Gönül, UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamayı hedeflediklerini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın Bad Wörishofen'de yaptığı antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gökhan Gönül, UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamayı hedeflediklerini belirterek, "İlk eleme turunda rakip çok zorlu olmasa da ciddiye almamız gerekiyor" dedi.

Gökhan Gönül, Almanya kampının iyi geçtiğini de ifade ederek, "Ağır tempolu idmanları İstanbul'da yaptık. Burada nispeten hafif tempolu antrenmanlar yapıyoruz. Maçlara iyi başlamak istiyoruz. Hocamız bizimle toplantılar yapıyor. Çeşitli konuları kendi aramızda paylaşıyoruz. Tabii ki herkesin saha içinde sorumluluk alması lazım. Futbol bireysel bir oyun değil, takım oyunu. Herkes, takımın isteğine göre hareket etmeli. Çünkü herkes takımın bir parçası. Takım olmak için buradayız. Geçen yıl hocayla futbolcular arasında bir uyuşmazlık vardı. Bunu herkes görüyordu. Bu, dışarıdan da görülüyordu. Bu sene ise beraberlik ve uyum var. Her şey bir program içinde. Ben bunu tercih ederim. Çünkü takım olmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Takım içindeki forma rekabetinde kendisinin de bulunduğunu vurgulayan Gökhan, "Bu takım oyunu. Kim hak ediyorsa, uyum sağlıyorsa, kim takıma bir şey katıyorsa, hoca onu oynatacak. Benim için Kazım oynamış, Mehmet Topuz oynamış fark etmiyor. Önemli olan takımın kazanması. Takım kazanıyorsa, benim yedek kalmam da önemli değil. Çünkü başkanımızın verdiği büyük sözler var. Bunlar için mücadele edeceğiz" dedi.

Takım arkadaşlarının, kendi başarısında büyük rolü bulunduğunu da belirten Gökhan Gönül, "Bu sadece benim başarım değil. Benim önümde, arkamda, kalede oynayan oyuncular bunu sağladı. Önümde oynayan Deivid, oyun içinde bana yardımcı oldu" diye konuştu.

Gökhan, Fenerbahçe'yi çalıştıran her hocanın önem verdiği oyunculardan biri olduğunun hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

"Gelen her hocanın benim üzerimde durması, bana tabii ki olumlu yansıyor. Hocanın bir oyuncuya güvenmesi, o oyuncuda özgüven oluşturuyor. Antrenmanlarda ve maçlarda daha rahat hareket ediyorsunuz. Ben de gençken, A Takıma ilk çıktığım yıllarda elim ayağım titriyordu. Bu da sizde stres yaratıyor. Hocanız size güvenirse, size de oynamak kalıyor. Fenerbahçe hem başarıları hem de ekonomik gücüyle dört dörtlük bir kulüp. Fakat benim eksiklerim var. Zaten bu eksiklerim olmasa Real Madrid Ronaldo'nun yerine beni alırdı herhalde. Demek ki eksiklerim var. Eksiklerimi tamamlamak için çalışıyorum. Dünyada bakarsanız, daha çok transfer yapan ve daha yüksek ücretlere oynayan oyuncular, orta saha ve forvet oyuncularıdır. Defans oyuncuları daha az transfer yapar ve daha az paralara oynar. 'Avrupa'ya transfer olup, Fenerbahçe'ye para kazandıracak mısınız?' derken, ben belki de burada bırakmak istiyorum. Benim açımdan, kulüp açısından her şey olumlu gidiyorsa, ben de burada bırakmak isterim. Fakat bu işte her şey var, sakatlık var. Kulüp beni isteyecek mi? Ama ben isterim. Benim iki yıl daha sözleşmem var. Kulübüm isterse, seve seve yeni sözleşme imzalarım."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER