Ekonomi
  • 11.9.2013 01:54

Çok konutlu binaya çift kapıcı şartı!

Türkiye Kapıcılar Federasyonu (TKF) Başkanı Köksal Selçik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bina ve sitelerde konut sayısına bağlı olarak birden fazla kapıcı dairesi yapılması zorunluluğu getirmesine ilişkin, "Bu, işsizlik sayısının azaltılmasında etkili olacaktır" dedi.

Selçik, yaptığı açıklamada, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre sitelerde konut sayısının 75'i aşması halinde ikinci kapıcı dairesi yapılacağını hatırlattı.

60'tan fazla konutu olan her bina için ayrı kapıcı dairesi yapılacağını kaydeden Selçik, "Konut sayısının 75'i aşması halinde ikinci kapıcı dairesinin yapılması süper bir şey. Çünkü bazı yerlerde 300-400 dairesi olan sitelere 1 tane kapıcı bakıyor. O kişi 1 dakika bile durmuyor. Kapıcı, konut sakinlerinin özel işlerini de yapıyor, yapmak zorunda. 300 kişiye dakika olarak hesaplasanız bile olmuyor, 24 saat çalışması gerekiyor. O nedenle bu düzenleme federasyon olarak çok hoşumuza gitti" ifadesini kullandı.

"Bu düzenleme, işsizlik sayısının azaltılmasında etkili olacaktır" diyen Selçik, düzenlemeyi canı gönülden desteklediklerini belirterek, "Apartman kapıcılarının mümkünse belediye bünyesine alınmasını istiyoruz. Bu konuda devletimizden destek bekliyoruz. Çalışmalarından ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:08

İLGİLİ HABERLER