Gündem
  • 26.3.2024 12:54

Crocus Belediye Binası saldırısı davasındaki yedinci sanık da tutuklandı

Mahkeme daha önce aynı davada Dilovar ve Isroil Islomovs'u tutuklamıştı.

Bir TASS muhabirinin mahkeme salonundan bildirdiğine göre, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi, Moskova'daki Crocus Belediye Binası terör saldırısı davasında Aminchon Islomov'un tutuklanmasına onay verdi.

Mahkeme kararında "Aminchon Islomov'un 22 Mayıs'a kadar gözaltında tutulması" belirtiliyor.

Mahkeme oturumu kapalı kapılar ardında gerçekleşti.

Mahkeme daha önce de aynı davada Dilovar ve Isroil Islomovs'u tutuklamıştı. Üçlü, Rusya Ceza Kanunu'nun (bir grup kişi tarafından gerçekleştirilen terör saldırısı) 205. maddesinin 3. bölümünün "b" hükmü kapsamında, müebbet hapis cezasına kadar ceza gerektiren suçlarla suçlanıyor.

 

Aminchon ve Dilovar Islomov kardeşler ve Isroil Islomov babaları. Üçü de Duşanbe'de doğdu. Kardeşler Rus vatandaşı, baba ise Tacikistan vatandaşı. Dilovar Islomov evli ve bir çocuk babasıdır ve taksi şoförü olarak çalışmaktadır. Aminchon Islomov'un iki eşinden yedi çocuğu var. Isroil Islomov Tver'de yaşıyor.

Daha önce Basmanny Bölge Mahkemesi, saldırının dört failini, yani Dalerdjon Mirzoyev, Saidakrami Rachabaliizoda, Shamsidin Fariduni ve Faizov'u tutuklamıştı.

22 Mart akşamı, Moskova Bölgesi, Krasnogorsk'ta, Moskova şehir sınırlarının hemen üzerinde yer alan Crocus Belediye Binası müzik mekanını terör saldırısı hedef aldı. Rusya Soruşturma Komitesi'ne göre mevcut ölü sayısı 137, ancak artabilir. Moskova Bölgesi Sağlık Bakanlığı 182 kişinin yaralandığını söyledi.

Terör saldırısına karıştığından şüphelenilen 11 kişi tutuklandı; bunların arasında Moskova'nın güneybatısındaki Bryansk Bölgesi'nde yakındaki Ukrayna sınırını geçerek sığınmaya çalışırken gözaltına alınan dört silahlı adam da var.

Güncellenme Tarihi : 26.3.2024 12:55

İLGİLİ HABERLER