Gündem
  • 4.7.2022 21:35

Cübbeli açıkladı!.. İsmailağa cemaati kadınlar konusunda yanlış yaptı

Cübbeli Ahmet bombaladı: İsmailağa yanlış yaptı!

İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümü sonrası "kadınlar cenazeye katılmasın" yazılı mesajına Cübbeli Ahmet tepki gösterdi.

İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümü sonrası düzenlenen cenaze namasına kadınların katılması istenmedi.

Cemaatten yapılan açıklamada, "Mahmud Efendi Hazretleri hanımların cenazelere katılmalarına râzı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur" denildi.

Cübbeli Ahmet, "Kadınlar niye davet edilmedi diye furya kopardılar. Tabi İsmailağa'nın yazısı da yanlış oldu. Mahmut Efendi kadınların cenazesine katılmasına karşı değildir. Kadınla erkeklerin karışmasına karşıdır. İzdiham olacağı için kadınların gelmemesi uygun olmuştur. İlan doğru ama Mahmut Efendi karşıdır dersek olmaz. Kadınların cenazeye katılmasına karşı olanlar vahabilerdir" dedi.

CÜBBELİ AHMET ELEŞTİRDİ

Cübbeli Ahmet Hoca'dan İsmailağa Cemaati ile ilgili önemli karar: Buradan bildiriyorum...

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Ben, İsmailağa İstişâre Heyeti'nde değilim. Yalnızca râbıtayla alâkalı şâhitliğime danışıldı" dedi.

 

İsmailağa Cemaati'nin Şeyhi Mahmud Ustaosmanoğlu Hoca Efendinin vefatının ardından cemaatin yeni lideri Hasan Kılıç oldu.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa Cemaati'nin İstişâre Heyeti'nde olmadığını duyurdu.

Youtube kanalı üzerinden konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, "İsmailağa’ya ben gittim. Bu kararı yazmışlardı. Benim şahitliğime müracaat ettiler. Ben şahitlik ettim. Ama oradaki kağıtta ‘Buradaki kararlar Cübbeli Ahmet Hoca ile alındı’ denilince bazıları benim bütün kararlarda bulunduğumu zannedebilir. Yanlış anlaşılmasın. Ben oradaki heyetin üyesi değilim. Tüm kararlar bana sorulmuyor. Sorarlarsa doğruyu söylerim. Kararlarda onayım var gibi duruma düşmek istemem. Ben zamanında bunun bedelini ödedim. Benim kimseye minnetim yok. Orada bir yanlışlık olursa orayı söyleriz. Burada karar mekanizmasında Cübbeli var, her şey tasdik ediliyor, diyerek anlamayın. Ben bunun iki tarafla bedelini ödedim. Allah Hasan Efendi Hocamıza uzun ömür ihsan eylesin. Allah onu istismar edenlerden muhafaza eylesin" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 6.7.2022 01:13

İLGİLİ HABERLER