Gündem
  • 2.9.2013 22:34

Cübbeli Hoca Esed fetvası

Cübbeli Ahmet Hoca geçen günlerde katıldığı televizyon programında Suriye müdahalesi ve İran politikaları ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Cübbeli; "Irak Sünni rejimdir, İran ise Şii rejimdir. Şia'nın kıblesi Kerbela'dır. İran tarafından oraya çok önem verildiği için oraların alınması (Kerbela'nın) düşüncelerindeler" dedi. Cübbeli, "İran Amerika'yı tuttu. Şia'nın yardımı olmasaydı ABD Irak'a giremezdi" dedi.

Çaldıran savaşında Yavuz Sultan Selim'in haklı olduğunu iddia eden Cübbeli: "Yavuz olmasa bu iklim Şia olmuştu . Yavuz Selim haklıdır. Ulemadan Şeyh'ül İslamların fetvasıyla amel etmiştir" şeklinde konuştu.

Sunucu ve yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı'nın "Türkiye şuan Suriye'ye girse, Esed'i yıkmak için savaşsa meşru mudur?" şeklindeki sorusuna cevap veren Cübbeli "Bu adamlar Şii'dir. Burada bir zulüm yapılıyor" dedi

Kütahyalı'nın " Sünniler Şiilerle savaşırsa Şiileri öldürmek caiz midir?" şeklindeki sorusuna ise Cübbeli "Zaten şiiler devamlı Müslümalarla savaşır. Hayatta bir gavurla savaştıkları görülmemiştir" açıklamasında bulundu

Kütahyalı'nın "ABD ile Türkiye ortak operasyonla Şam'a girse caiz midir?" sorusuna Cübbeli, "Türk devleti yardım etme gücünü kendinde bulamazsa, ‘ben buraya girerim çıkamam, benim devlet de zedelenir' diyorsa girebilir" cevabını verdi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER