Medya
  • 9.5.2019 08:00

Cübbeli Hoca İmamoğlu'na destek veren sosyeteye kızdı

Cübbeli Ahmet Hoca’dan “Her şey güzel olacak” diyenlere cevap: Bunları yapmadıkça hiç bir şey güzel olmayacak

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından CHP’li İmamoğlu’na destek yarışına girerek sosyal medyada “Her şey güzel olacak” etiketiyle mesajlar yazan bilumum sanat ve sosyete eşrafına, Cübbeli Ahmet Hoca’dan cevap geldi.

CHP’ye teröre destek verenlerle yollarını ayırması gerektiği konusunda tavsiyede bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda CHP’ye bir kez daha hatırlatmada bulundu.

Bunlar yapılmadıkça hiçbir şey güzel olmayacak

Bilumum sanatçı ve sosyetik figürün “herşey güzel olacak” etiketiyle destek verdiği Ekrem İmamoğlu’na Twitter adresinden mesaj veren Cübbeli Ahmet Hoca yaptığı paylaşımda, “İmamoğlu, devlete 'seri kâtil' diyen ve Ermeni katliamıyla suçlayan Kaftancıoğlu’ndan teberrî etmedikçe ve Demirtaş’a övgüsünden özür dilemedikçe hiçbir şey güzel olmayacak!” ifadelerini kullandı.

'Halk beka meselesi hususunda ikna edilmeli'

Beka sorununun insanlara iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, "Beka sorunu deyip geçilemez. İçi boş bir şeye de millet ikna olmaz. Bak az yiyeceğiz az içeceğiz lüksümüzden feragat edeceğiz. Bu millet her şeye katlanır. Hepimiz beraber olmalıyız. Yani sen dolar yaptırma ben dolar yaptırayım. Sen paranı Türkiye'de tut ben yurt dışına kaçırayım. Böyle olmaz. Herkes birlikte, bu milletin kaderi birlikte. FETÖ belası var, ekonomik saldırılar var. Bu tehlikelere karşı birlikte olalım. Bu güzelce anlatılsın. O zaman bizim milletimiz maddi şeylerinden de kısıntı yapar. Manevi her şeye katlanır. Börek yemez ekmek yer. İşte o zaman vatanımız bize kalır. Özgür oluruz." ifadelerini kullandı.

Beka meselesinde halka ikna edici bir dil kullanılması gerektiğini ifade eden Cübbeli Ahmet Hoca şunları söyledi:

"Ben siyasetçilerin konuşma dilini ve üslubunu yeterli bulmuyorum. İkna edici değiller. Bak mesela ben bir şey anlatıyorum herkes ikna oluyor. Hiç mi adamınız yok? Hiç mi ağzı laf yapanınız yok? Ağzın laf yapacak da boş laf değil. Belgeleri ortaya koyacaksın. Şehitleri göstereceksin. İnsanlara anlatacaksın. Kardeşim biz buna müsaade edemeyiz diyeceksin. Mesela Zillet İttifakı tabiriyle halk ikna edilmez. Bizim halkımız ikna edilmeye muhtaçtır. Bizim halkımız akıllı insanlardır. Anlarlar ama maalesef hafızamız çok zayıf. Her şey çok çabuk unutuluyor."

'Halk, terörist cenazesine katılanları unutmamalı'

Cübbeli Ahmet Hoca PKK'lı teröristlerin cenazelerine katılan CHP'li milletvekillerini hatırlatarak, "Türkiye'de 3 ayda 5 ayda her şey unutuluyor. Bunu insanlara hatırlatmak lazım. Ne zaman ki CHP, ‘Atatürk'ün partisiyiz.’ der. Bunu dediğinde Atatürk'ün partisi gibi davranarak Atatürkçülük yaparsa halk ikna olur. Ne zaman terörü desteklemezsin, teröriste destek verenleri ihraç edersin, o zaman insanlar sana inanır."şeklinde konuştu.

'CHP Kaftancıoğlu'nu ihraç etmeli'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun skandal twitleri konusunda da değerlendirmede bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, "Canan Kaftancıoğlu devletimize seri katil demiş. Ondan sonra, 'Ermeni katliamını tanıyorum.' demiş. 'Bizim ecdadımız bizim devletimiz katil.' demiş. Şimdi CHP çıkıp da derse ki ‘ya kardeşim böyle il başkanı olur mu? Sen devlete vatana millete nasıl böyle konuşursun?’ işte o zaman milletin güvenini kazanır. Mesela biri böyle bir şey yapsa AK Parti'de durabilir mi? AK Parti böyle sözler söyleyeni durdurur mu? Bana ne Namaz kılıyor musun kılmıyor musun? Başörtülü müsün değil misin? Bunlar beni ilgilendirmez. Sen siyaset yapıyorsun. Projeni millete anlatırsın. Milletin hassasiyeti nedir? Dinden mi bakar? Projene mi bakar? Onu bilemem." ifadelerini kullandı.

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 9.5.2019 09:20

İLGİLİ HABERLER