Gündem
  • 29.9.2021 18:33

Cübbeli Hoca: İşçisi geçinemezken patronun hayırları kabul olmaz

Cübbeli Ahmet Hoca, işçisi geçinemeyen patronların yaptıkları hayırların kabul olmayacağını söyledi. Hoca ayrıca, "Asgari ücret 2400 lira ise ver ona 5 bin lira." diyerek patronlara seslendi.

"Cübbeli Ahmet Hoca" ismiyle anılan Ahmet Mahmut Ünlü, işçinin alın teriyle ilgili yaptığı bir sohbette dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ünlü, Müslüman patronlara seslenerek, işçinin maaşını anlının teri kuramadan verilmesi gerektiğini söyledi.

"ASGARİ ÜCRET 2400 LİRA İSE VER İŞÇİNE 5 BİN LİRA"

Annelerinin ve babalarının ruhları için hayrat yaptıranların işçilerine daha fazla maaş vermesi gerektiğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca, "Asgari ücret 2400 lira ise ver ona 5 bin lira. Al de ki 2600 lira da benden. O 2600'ü de ananın babanın hayrına ruhlarına gönder." ifadelerini kullandı.

"KUL HAKKI YENİYOR"

Artan kira fiyatları ve geçim sıkıntısına da değinen Ünlü, işçi ücretleriyle ilgili kul hakkının yenmemesi gerektiğini üstüne basa basa söyledi.

"İŞÇİSİ GEÇİNEMEZKEN PATRONUN HAYRI KABUL OLMAZ"

"İşçisi geçinemezken patronun hayrı kabul olmaz" diyen Ahmet Mahmut Ünlü'nün ifadeleri şu şekilde:

"Şimdiki bakıcı oluyor, hizmetçi oluyor, yanında çalışan oluyor, işçi oluyor. Kölelik, cariyelik genel manada yoksa da bunlara iyi davranacaksın. Ya şimdi ne bileyim ben ya, yedirdiğinden yedir içirdiğinden içir giydirdiğinden giyindir. Kim işçisine bunu yapıyor ya. Nerede böyle bir Müslüman kaldı.

 

Cübbeli Ahmet Hoca: İşçisi geçinemezken patronun hayırları kabul olur mu #1


 

 

"HAYRAT YAPTIRIYOR, YANINDA ÇALIŞTIRDIĞININ ÜCRETİNİ VERMİYOR"

Gidiyor cami yaptırıyor anamın hayratı için, gidiyor köprü yaptırıyor babamın hayratı için. Orada yanında çalıştırdığının ücretini vermiyor. Senin ananın babanın ruhuna hayrat gider mi kardeşim ya. Burada kul hakkı var. Önce işçinin teri kurumadan onu vereceksin. Sonra asgari ücret diyorlar, niye asgari ücretten veriyorsun kardeşim? Ben şu kadar veriyorum bu kadar veriyorum şöyle hayır yapıyorum böyle hayır yapıyorum diyenler var. Yapma o hayırları kardeşim. Bunu senin vermek mecburiyetinde olduğun asgari ücret 2400 lira ise ver ona 5 bin lira. Al de ki 2600 lira da benden. O 2600'ü de ananın babanın hayrına ruhlarına gönder.

 

Cübbeli Ahmet Hoca: İşçisi geçinemezken patronun hayırları kabul olur mu #2


 

 

"HAKKINI VERİYORUM DEYİP ASGARİ ÜCRET VERİYORSUN"

Cami dolu, çeşme dolu. Yanında çalıştırdığının hakkını veriyorum diyorsun. Hükümetin mecbur ettiği ücreti veriyorsun. Hükümetin mecbur ettiği ücretle geçinebilir mi işçi? 4 kişiyiz diyor demin haberlerde, 3 bin lirayla geçinmeye çalışıyor. Nasıl geçinecek kiradaki ya. Elektrik, su ve doğalgaz faturası derken kirayla birlikte zaten 2 bin lira gitti kafadan. Bodrumda otursan bin liradan aşağı ev kirası kalmadı. Nasıl bu insan 4 kişi geçinecek ya. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Ama maalesef Müslüman iş adamları namazlı abdestli efendiler senede 5 kere umreye gidiyorum diyor. Yatları var katları var. Kaç lira ücret veriyorsun diye sorunca asgari ücret diyorlar. El insaf, el vicdan ya."

Güncellenme Tarihi : 29.9.2021 18:38

İLGİLİ HABERLER