Gündem
  • 30.4.2010 15:55

CUDİ'DE SICAK ÇATIŞMA!

Baharla birlikte operasyonları artıran Türk Silahlı Kuvvetleri, Cudi Dağı'nda harekata başladı. Operasyona çok sayıda profesyonel asker ve köy korucusu da katılıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında operasyonları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Cudi dağında tespit edilen bir grup teröriste karşı Mehmetçikler, Cudi dağında geniş çaplı bir operasyon başlattı. Cudi Dağı'nın Derikan, Altındağ, ve Siyahkaya mevkilerinde başlatılan operasyonlar kapsamında tam teçhizatlı yüzlerce asker bölgeye sevk edildi.
Sevkıyat sırasında yoğun güvenlik önlemleri alınırken operasyona havadan kobra ve skorsky helikopterleri destek verdi. Teröristlerin saklandıkları bölgede kıskaca alındıkları belirtilirken, 23.Jandarma sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkış yapan kobra helikopterleri de teröristlerin üzerine bomba yağdırdı. Cudi dağında sürdürülen operasyonlara askerlerin yanı sıra çok sayıda korucuda katılıyor.

TANKLAR SINIR BÖLGELERİNE KAYDIRILDI

Şırnak dağlarında devam eden operasyonlar kapsamında, Irak sınırına tanklar yerleştirildi.
Şırnak'ta Cudi dağı, Kela Meme ve Besta bölgesine yapılan operasyonlar kapsamında Uludere, Andaç, Gülyazı bölgelerinde Kuzey Irak sınırına sıfır noktalara tank birlikleri yerleştirildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER