Gündem
  • 10.8.2022 14:20

Cumhur İttifakı'nı destek veren Mehmet Ali Çelebi CHP'yi karıştırdı

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin geçtiğimiz günlerde Cumhur ittifakını destekleyen açıklamaları CHP’de uzun yıllardır tartışılan ön seçim tartışmalarını alevlendirdi. CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Kani Beko ‘Ön seçim olsaydı bunlar olmazdı’ ifadelerini kullandı.

CHP İzmir'den Milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi'nin önce CHP'den sonra Memleket Partisi'nden istifası sonrası Cumhur ittifakını destekleyen açıklamalar yapması CHP İzmir'de ön seçim tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Özellikle geçmişte sık sık ön seçimin önemini vurgulayan CHP İzmir Milletvekilleri yerel bir internet sitesine konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SERTEL: HALKA KARŞI SORUMLULUKLARI OLMADIĞI İÇİN…

Mehmet Ali Çelebi konusunda yaşananların atamaların doğru olmadığını gösterdiğini dile getiren İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Atamaların doğru olmadığı noktasındaki net ve çarpıcı bir tablo ortaya çıkıyor. Çok net bu… O kadar çok örnek var ki. Halk seçseydi, onlar gerekli cezayı çarptırırdı. Halka karşı sorumlulukları olmadıkları için böyle davranmayı uygun görüyorlar" dedi.

"İZMİR HALKI İNSANIN CİĞERİNİ BİLİR"

Önümüzdeki süreç için ön seçim olup olmayacağı yönündeki soruya da yapılır diyen Sertel, "Ön seçim olsaydı bunlar olmazdı. Halk kimi milletvekili yapacağını bilir. İzmir'deki halk çok duyarlıdır. İnsanların ciğerine kadar bilir" ifadelerini kullandı.

BEKO: DEMOKRASİNİN GEREĞİ…

Ön seçim olmazsa aday olmayacağını belirten Kani Beko ise, "Ön seçim partinin içindeki dinamikleri konsantre eder diye düşünüyorum. Ben bu konuda şöyle düşünüyorum. Şimdi bizi aday gösterdiler. Ben önce Genel Başkanıma, MYK'ya, parti meclis üyelerine ve İzmir halkına çok teşekkür ederim. Ben zaten dördüncü sıradaydım ve sizlerin sayesinde milletvekili oldum. Partinin şunu yapması gerekiyor. Kani Beko biz seni seçilecek sıradan aday gösterdik. Tamam. Seçim tarihimiz yakın.. Sen şimdi bir İzmir'de sandığa gir, bugüne kadar işçiyle, çiftçiyle, işverenle, işsizle, yetimlerle, gençlerle birlikte oldun mu olmadın mı, bir kantara çık bakalım demesi lazım. Ben ön seçimden yanayım. Eğer parti içi demokrasi olmazsa CHP Genel Merkezi İzmir'de ön seçimle ilgili karar almazsa önümüzdeki dönem aday olmayacağım. Ancak önseçim olursa arkadaşlarla birlikte sandıkta demokrasi gereği yarışa katılmayı düşünüyorum" dedi.

ÖN SEÇİMDEN ÇIKAN MİLLETVEKİLLERİ

Mehmet Ali Çelebi'nin yaptıklarının CHP seçmenini üzdüğünü de vurgulayan Beko, "Mehmet Ali Çelebi yaptıklarıyla CHP seçmenini üzmüştür. Bu saatten sonra bağımsız milletvekili olarak devam etmesi en azından ona oy verenleri üzmeyecektir. Ön seçimden çıkan milletvekilleri bu kadar rahat partisinden kopamaz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 10.8.2022 14:23

İLGİLİ HABERLER