Gündem
  • 30.4.2007 16:26

"CUMHURBAŞKANI ADAYI ADAYLIKTAN ÇEKİLMELİDİR"

ANKARA - Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Siyaseti söz sahibi kılmanın tek yolu Anayasa Mahkemesi'nin karar vermesini beklemeden Cumhurbaşkanı adayının adaylıktan geri çekilmesidir. Bu süreç demokrasinin önünü açacaktır, Türkiye demokrasisini vesayet gölgesinden kurtaracaktır'' dedi.


     Mumcu, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, toplantıyı ''muhataplarına son çağrı ve tarihe not düşmek adına'' düzenlediğini ifade etti.


     Genelkurmay açıklamasının ''Türk demokrasisi üzerinde bir askeri vesayet gölgesi izlenimi doğurduğunu'' savunan Mumcu, "Türk demokrasisi bu izlenimden kurtulmak zorundadır. Bu noktada sorumluluk ve inisiyatif siyaset kurumunda olmalıdır. Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak kararın, başvurunun kabulü istikametinde olacağı yönünde beklenti vardır. Hükümetin beklentisi de böyle bir kararın çıkması ve bu kararın geniş halk kesimlerinde bir tür mağduriyet olarak algılanmasıdır. Bugün Türkiye'ye karşı pusu kurulacak gün değildir. Bugün yapılması gereken Meclis'i açık tutmak gayreti içinde olmaktır, inisiyatifi, iradeyi TBMM'de tutmaktır" diye konuştu.


     Anayasa Mahkemesi'nin kararı CHP'nin başvurusunu kabul yönünde olursa bundan sonra Türkiye'de Meclis'in özgür iradesiyle Cumhurbaşkanı seçmenin imkansız hale gelebileceğini kaydeden Erkan Mumcu, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ret yönünde olması durumunda ise Türkiye'de gerginliklerin başka bir boyuta taşınacağını söyledi.
     Mumcu, bir gazetecinin, ''Genelkurmay açıklamasından daha önce haberleri olduğu iddiaları''na ilişkin sorusuna ise "Bunun ahlaksız ve maksatlı bir iftira kampanyası olduğunu daha önce söyledim. Eğer haberim olsaydı öğrendiğim an millete söylerdim" yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER