Gündem
  • 22.5.2020 00:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan makam aracında maske taktı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan makam aracında maske taktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış törenine helikopterle geldi. Erdoğan açılış ardından makam aracıyla Hadımköy'de restorasyon çalışmaları devam eden Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'ne hareket etti.

Başakşehir'deki hastaneden çıkan Erdoğan'ın makam aracında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Koca ve koruma ve şoförün makam aracında maske taktığı görüldü. Hadımköy'de incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne geçti.

AÇILIŞTA ERDOĞANDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

AÇILIŞTA ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, koronavirüs salgınının insanlık olarak son bir asırda karşılaşılan en büyük sağlık sorunu olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Az önce Sayın Başbakanın ifade ettiği şu anda buldukları aşı ve ürettikleri ilaç noktasında adil bir paylaşımı tüm insanlıkla paylaşacaklarını ifade etmesi ve Türkiye'yi de bu kapsam içerisinde ifade etmeleri, gerçekten bizim Sayın Abe'ye ancak bir şükran borcumuzun olduğunun ifadesidir. Kendisine şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum." diye konuştu

Şimdiye kadar 330 bin can alan bu salgın karşısında çoğu ülkenin ciddi zorluklar, sıkıntılar çektiğini anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz şu ana kadar 80'i aşkın ülkeye her türlü bu noktada ürünlerimizi gönderdik ve hala da göndermeye devam ediyoruz, edeceğiz. Çünkü bu bizim insani, vicdanı bir görevimizdir. Bunu yapmakla da iftihar ediyoruz. Sağlık sistemlerinin çöktüğü, kamu düzeninin yara aldığı bir dönemde Türkiye ve Japonya örnek bir başarı sergiliyor.

Gerek vaka, gerek vefat sayısı, gerekse sağlık sisteminin sorunsuz işleyişi bakımından son derece iyi bir konumdayız. Nitekim dün itibarıyla günlük vaka sayımızı 1000'in altına düşürdük. Diğer tüm göstergelerde de olumlu yönde gelişme var. Normalleşmeyle ilgili adımları atarken, tedbirleri de asla elden bırakmıyoruz. İlaç, maske, koruyucu malzemeler ve tıbbi teçhizat noktasında hamdolsun şu anda hiçbir eksiğimiz bulunmuyor."

"82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske gönderdik"

Türkiye'nin kendi ihtiyaçlarını karşılamasının yanında, sağlık malzemesi sıkıntısı yaşayan dost ve kardeş ülkelere yardım göndermeye devam edeceğini dile getiren Erdoğan, "Az önce ifade ettiğim gibi şu anda, kesin rakamı söylüyorum, 82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske gönderdik. Kaderimiz ve kederimiz ortaktır inancıyla elimizdeki imkanları salgına karşı tüm insanlık için seferber etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin bu mücadelede büyük katkı sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah sakuranın o farklı renklerdeki çiçeklerini göreceğimiz zamanlar var. Gerçi bizim erguvan gibidir sakura. 15-20 gün kadar bu çiçekler kalır ama yeşilini muhafaza eder. Çam çok sağlıklıdır, kalıcıdır. Onun için mevsim koşulu diye bir şey yok.

Dört mevsim diridir. Ağırlıklı olarak Rönesans firmasına bir ricada bulundum. Dedim ki 'Ne kadar ladin bulursan bu ladinleri buraya getir. Diğerlerinden de alalım, burası adeta çam ormanı haline dönüşsün. İnşallah kendileri de şu anda Türkiye'nin neresinde ladin varsa topluyorlar."

Erdoğan, törene video konferans yöntemiyle iştirak eden Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye teşekkür ederek, koronavirüs salgınında hayatını kaybeden Japon vatandaşlar için taziyelerini sundu.

Hastanede görev yapacak tüm sağlık personeline başarılar dileyen Erdoğan, 24 Mayıs Pazar günü idrak edilecek olan Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nice bayramları dünyada hep birlikte kutlayalım." diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Güncellenme Tarihi : 22.5.2020 00:22

İLGİLİ HABERLER