Gündem
  • 23.3.2019 12:43

Cumhurbaşkanı olmak için Bahçeli'den kim destek istedi?

MHP Lideri Bahçeli, koalisyon döneminde Mesut Yılmaz'ın cumhurbaşkanı adayı olmak için kendisinden destek talep ettiğini açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Lideri Bahçeli, koalisyon döneminde Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz'la olan bir anısını anlattı. Bahçeli, Mesut Yılmaz'ın cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini ve kendisinden destek talep ettiğini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"SAYIN MESUT YILMAZ BEY'İN TAKDİR ETTİĞİM NOKTASI BU OLDU"
 
"Anavatan Partisi Genel Başkanı sayın Mesut Yılmaz Bey, dönemin İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen Bey'le bir görüşme isteğini bize bildirdi. 23 Nisan resepsiyonunda, Meclis'te şimdi CHP'nin Grup odası olarak MHP'nin grup odasında ben oturuyordum. Kazım Rüştü Bey, 'Ben müsaade istiyorum' dedi, çıktı. Sayın Mesut Bey orada kendisinin Ankara'da ikamet ettiği binada partisinin üst yönetiminde bulunan değerli şahsiyetlerin biraraya gelerek kendisinin Cumhurbaşkanı olmasını istediğini söyledi. O da MHP Genel Başkanı'nın kanaatini almak istiyorum diyor. 'Ben de MHP'nin kanaatini alayım ondan sonra karar verelim dedim'  diye konuştu. Ben de kendilerine nazik bir üslupla zatı alinizin hakkıdır ama böyle bir durumda size oy veremem dedim. Koalisyonda bir şeyler yapacaksınız. Böyle bir  durum karşısında sayın Mesut Yılmaz Bey'i takdir ettiğim nokta burası oldu. Bunu bir alınganlık haline getirmedi. Koalisyonda uyumsuz hale getirmedi."

 

Güncellenme Tarihi : 23.3.2019 12:56

İLGİLİ HABERLER