"Cumhurbaşkanı ’yok’ deyince yok olmuyor"

2 dk okuma
"Cumhurbaşkanı ’yok’ deyince yok olmuyor"

Hızlı Özet

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Sayın Cumhurbaşkanı ‘Bu ülkede Kürt sorunu yok’ demiş olabilir, ona kalsa ‘Kürt yok’ diyecek de buna cesaret edemiyor. Fakat ‘o yok’ dedi diye de yok olmuyor” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şirinevler Din Adamları Derneği’ni ve esnafı ziyaret etti. Dernek ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik eleştirilerini sürdürdü. Demirtaş, “Türkiye Cumhuriyeti devleti dinimizi, inancımızı halka karşı nasıl kullanabilirim, bunun politikasını Diyanet’e teslim etmiş durumda. Bu yüzden Diyanet kaldırılmalı, onun yerine İnanç Hizmetleri Başkanlığı kurulmalı diyoruz. Belediyelerde İnanç Hizmetleri Başkanlığı olmalı. Bir caminin, kilisenin, cemevinin, havranın ihtiyacını oradan karşılayalım. Biz devlet olarak sen Alevisin, sen Hristiyansın, vergi verme demiyoruz, hepsinden alıyoruz. Vergi alırken ayrım yapmıyoruz, hizmet yaparken de ayrım yapmamamız lazım. Çünkü o Hristiyanın, Musevinin, Alevinin, Süryaninin, Ezidinin ödediği vergiden sadece bize hizmet yapılırsa o para haramdır. Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı’nın 3 katı bütçe alıyor” diye konuştu.



DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA ELEŞTİRİ



Diyanet İşleri Başkanının topluma örnek olması gerektiğini kaydeden Demirtaş, “Senin arkanda namaz kılan cemaatin halk otobüsüne, dolmuşa binecek parası yok. Sen onun önderi olarak 1 trilyon verip, otomobil alıp gezemezsin. Aynı Diyanet’in resmi yazısı var. Diyor ki ‘meşru bir hükümete isyan edip de çatışmada öldürülen kişinin cenaze namazı kılınmaz.’ Bunu Diyanet söylemiş. Böyle bir şey dinde var mı, Kur’an’da var mı, Peygamber Efendimizin böyle bir emri var mıdır? Böyle bir Diyanet’e karşıyız biz” şeklinde konuştu.



KÜRT SORUNU



Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kürt sorunu ifadesi ayrıcalıktır” sözlerinin sorulması üzerine, “Bu ülkede herkesin sorunu var. Kürdün sorunu katmerlidir. Kürdün yaşadığı dert katmerlidir. Herkes iki sorun yaşıyorsa, Kürt üç sorun yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanı desteklediği partiye oy kazandırmak için koskoca bir halkı rencide etmekten vazgeçmeli. Ortada bir çözüm süreci var, barış süreci var. Bunu elinin tersiyle iterek milliyetçi oyları kapmak için ülkeyi ateşe atmanın hiçbir anlamı yok. Sayın Cumhurbaşkanı ‘bu ülkede Kürt sorunu yok’ demiş olabilir, ona kalsa ‘Kürt yok’ diyecek de buna cesaret edemiyor. Fakat ‘o yok’ dedi diye de yok olmuyor. Bizler her daim sorunlarımızın siyaset, demokratik diyalog içerisinde çözümden yana olduk. Seçim sürecinde de seçim sonrasında da bu tavrımızı sürdüreceğiz. Burayla yetinmiyor, Kıbrıs’a fırça atıyor. Kıbrıs’ın cumhurbaşkanı yeni seçilmiş, ‘kutluyorum’ demeden ‘ağzından çıkanı kulağın duysun’ diyor” dedi.


Bu haber 477 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son dakika: Manisa'da okul önünde silahlı saldırı.. çok sayıda kişi vuruldu
Gündem
#Lise Önü Saldırı#Manisa Turgutlu#Silahlı Olay

Son dakika: Manisa'da okul önünde silahlı saldırı.. çok sayıda kişi vuruldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında av tüfeğiyle ateş açılması sonucu 8 kişi etkilendi. Olayın ardından yakalanan ve gözaltına alınan şüpheliyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Habervitrini11957 Görüntüleme
Devlet Bahçeli tehdit edildi
Gündem

Devlet Bahçeli tehdit edildi

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş’tan dikkat çeken bir iddia geldi. Savaş, “Terörsüz Türkiye” süreci nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi tehdit edenlerin olduğunu öne sürdü.

Habervitrini14878 Görüntüleme
Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa
Gündem

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa

Adalar Belediye Başkanvekili Medine Pamuk'un istifasının ardından bugün yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine 23 Eylül'e ertelendi. Gelişme sonrası tutuklu Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak da belediye meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliği

Habervitrini12692 Görüntüleme
Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler
Gündem

Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler

Ramazan umresi için 17 Şubat'ta Mekke'ye giden Havva Ünlüce (61) ile çocukları Serdar Ünlüce (34), Semra Karakaya (39) ve Hediye Ünlüce Sırakaya (25), Kabe'de yaşanan bir tartışmanın ardından 8 aydır Suudi Arabistan'dan ayrılamıyor. Aile fertleri, olayın yanlış anlaşıldığını savunurken, haklarındaki yargı sürecinin tamamlanarak Türkiye'ye ve yakınlarına dönmek istiyor.

Habervitrini10396 Görüntüleme