Cumhurbaşkanlığı'ndan Koç'a şok! İptal olunca Erdoğan'a parmak salladılar

2 dk okuma
Cumhurbaşkanlığı'ndan Koç'a şok! İptal olunca Erdoğan'a parmak salladılar

Hızlı Özet

Gezi Kalkışması destekçisi Koç Holding, Kalamış Yat Limanı ihalesinin Cumhurbaşkanlığı Kararı ile iptal edildiğini duyurdu. Koç Holding konuyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadelerde bulundu. Kelime oyunuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren Koç, onaylanırken resmiyette kullanılan "Cumhurbaşkanlığı Kararı" ifadesini, iptal edilirken ise "Cumhurbaşkanı Kararı" ifadesini kullandı. Koç'un bu açıklaması "Onaylanırken 'iyi', iptal ederken 'kötü'" yorumlarına neden olurken






Gezi Kalkışması destekçisi Koç Holding, Kalamış Yat Limanı ihalesinin Cumhurbaşkanlığı Kararı ile iptal edildiğini duyurdu. Koç Holding konuyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadelerde bulundu. Kelime oyunuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren Koç, onaylanırken resmiyette kullanılan "Cumhurbaşkanlığı Kararı" ifadesini, iptal edilirken ise "Cumhurbaşkanı Kararı" ifadesini kullandı. Koç'un bu açıklaması "Onaylanırken 'iyi', iptal ederken 'kötü'" yorumlarına neden olurken Erdoğan'a yönelik 'parmak salladığı' şeklinde de değerlendirildi.



Koç Holding, Kalamış Yat Limanı ihalesinin Cumhurbaşkanlığı Kararı ile iptal edildiğini duyurdu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de 12 Kasım 2021 günü yayımlanan kararı ile Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesini onaylamıştı.



Koç Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği bildirimde, ihalenin Cumhurbaşkanlığı tarafından iptal edildiği ve kararın bugün tebliğ edildiği bildirildi.



Onaylanırken "Cumhurbaşkanlığı", iptal edilirken "Cumhurbaşkanı"



Koç Holding konuyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadelerde bulundu. Kelime oyunuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren Koç, onaylanırken resmiyette de kullanılması gereken "Cumhurbaşkanlığı Kararı" ifadesini, iptal edildiği belirtilirken "Cumhurbaşkanı Kararı" şeklinde kullandı.



Erdoğan'ı hedef alan Koç Holding'den yapılan açıklama şöyle:



07.10.2021 ve 12.11.2021 tarihli özel durum açıklamalarımız ile, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanının özelleştirilmesi ihalesinde, bağlı ortaklığımız Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. (Tek-Art) tarafından verilen teklifin en yüksek teklif olarak gerçekleştiği ve ihale kararının Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylandığı kamuya açıklanmıştır.



Bununla birlikte bahse konu ihalenin 19 Ocak 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildiği 21 Ocak 2022 tarihinde Tek-Art'a tebliğ edilmiştir.



İhale süreci



Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lira ile Koç Holding iştiraki TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ verdi.



Rekabet Kurulu, 21 Ekim 2021'de Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ tarafından devralınması işlemini onaylamıştı.



YENİ AKİT




Bu haber 1985 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!
Gündem

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yeni hava durumu raporunu değerlendirdi. Özdemirci, hava sıcaklığının hafta başından itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağını belirtti.

Habervitrini12218 Görüntüleme
Erdoğan’ı karşılamaya gittiler! Gelin ve damada sürpriz
Gündem

Erdoğan’ı karşılamaya gittiler! Gelin ve damada sürpriz

Samsun’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için toplanan kalabalık arasında, düğün günlerinde gelinlik ve damatlıklarıyla yer alan genç çift dikkat çekti. Erdoğan’ın davetiyle seçim otobüsüne çıkan çift, Cumhurbaşkanı ile sohbet ederek hayatlarının en özel günlerinden birini yaşadı.

Habervitrini11861 Görüntüleme
İsrail medyasından Erdoğan itirafı! "Görmezden gelmek zor"
Gündem

İsrail medyasından Erdoğan itirafı! "Görmezden gelmek zor"

İsrail basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi Orta Doğu’da görmezden gelinmesi zor bir aktöre dönüştürdüğünü yazdı. Ankara’nın Washington ve Arap dünyasındaki nüfuzunun arttığına dikkat çekilen analizde, Türkiye’nin İsrail karşısında giderek daha güçlü bir rakip haline geldiği belirtildi.

Habervitrini13301 Görüntüleme
Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı
Gündem

Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı

2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde, milyonlarca öğrenci ve öğretmenin huzurla okula gidip gelmesi için okul ve çevrelerinde uygulanacak güvenlik tedbirleri artırıldı. Tedbirleri açıklayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 81 ilde emniyet ve jandarmanın sahaya indiğini, asayiş, narkotik ve trafik denetimlerinin sıklaştığını duyurdu. Bakan Çiftçi “81 ilimizde 31 bin okul bahçe görevlisi için planlamamızı tamamladık. 2 bin 804 el dedektörü tedarik ettik. Gayemiz çok açık; çocuklarımız güven içinde eğitim görsün, anne babalarımızın gözü arkada kalmasın” dedi.

Habervitrini10228 Görüntüleme