Yaşam
  • 26.4.2019 19:56

Cumhuriyet Savcısı o kadına soruşturma açtı

Bodrum'a gitmeç için beklerken İstanbul Havaalanında yer hostesine, Çingene, sokak sürtüğü diyen kadın için savcılık harekete geçti..

İstanbul Havalimanı'ndan Bodrum'a gidecek tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada kadın yolcunun özel yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret etmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Ä°lgili resim

Ä°lgili resim

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Bodrum'a gitmesi planlanan bir havayollarına ait tarifeli uçağın rötar yapması üzerine çıkan tartışma sırasında kadın yolculardan F.E.'nin, Çelebi Yer Hizmetleri personeli T.S'ye hakaret etmesine ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine inceleme başlattı.

Ä°lgili resim

Savcılık, konuyla ilgili soruşturma yürütürken yer hizmetleri görevlisi T.S'nin de pazartesi günü F.E hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

BİLETİ İPTAL EDİLDİ

funda esenç instagram ile ilgili görsel sonucu

Aynı havayolu şirketinden Bodrum'dan dönüş için bilet satın alan F.E.'nin uçuş biletinin iptal edildiğini kendisine bildirerek, ücreti iadesi yaptı.

Ä°lgili resim
 

Söz konusu yolcuya havayolu şirketinin diğer uçuşları için bilet satılmayacağı aktarıldı.

Savcılık soruşturma başlatınca, O kadın özür diledi
 

İstanbul Havalimanı'nda Atlasglobal Havayolları şirketinin İstanbul-Bodrum tarifeli seferinin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada, görevliye ağır hakaretlerde bulunan yolcu kara listeye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldıktan sonra sosyal medya üzerinden özür dileyen F. E., "Yaptığım hareket kabul edilemez ve affedilemez niteliktedir. Bu bana büyük bir ders oldu" dedi.

İstanbul Havalimanı'ndan dün saat 17.10'da Bodrum'a gitmesi planlanan Atlasglobal Hava Yolları'na ait tarifeli uçağın rötar yapması üzerine bazı yolcularla bilet işlemini yapan görevliler arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında kadın yolculardan F.E, Çelebi Yer Hizmetleri personeli T.S'ye hakaret etti. Tartışmada, yolcunun hakaretlerini sürdürmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kadın çalışan T.S, kendisine hakaret eden yolcudan şikayetçi olmadı. Tarifeli uçak ise yolcularıyla saat 17.30'da Bodrum'a hareket etti. Tartışma anının bir yolcu tarafından görüntülenerek sosyal medyadan paylaşılması ise tepkilere yol açtı. Hakarete maruz kalan T.S'ye, sosyal medyadan birçok kişi destek verdi. T.S'nin çalıştığı Çelebi Hava Servisi AŞ ile Atlasglobal Hava Yolları, olayın ardından harekete geçti. Çelebi'den yapılan açıklamada, "25.04.2019 tarihinde KK-42 İstanbul (IST)- Bodrum(BJV) sefer sayılı uçağın kalkışından önce, Çelebi Hava Servisi AŞ'de görevli bir çalışanımız, bir yolcu tarafından ağır hakaretlere uğramıştır. Saygı çerçevesi dışına çıkan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Şirketimiz tarafından söz konusu yolcuya karşı ilgili hukuki işlemler başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı. T.S'nin pazartesi günü F.E hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

F. E. Twitter hesabından özür diledi. Açıklamada, "Yaptığım hareket kabul edilemez ve affedilemez niteliktedir. Bu bana büyük bir ders oldu. Bundan sonra hayatımda daha iyi bir insan olacağıma söz veriyorum. Tuğçe kardeşimden bin kez özür dilerim. Hukuki süreçte cezam ne is kabulümdür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi. 




 

Güncellenme Tarihi : 27.4.2019 01:16

İLGİLİ HABERLER