Dünya
  • 4.10.2008 02:33

CUMHURİYETÇİ PALİN YİNE BÜYÜK POT KIRDI!..

ABD Başkan yardımcısı adayları TV’de canlı yayında tartıştı. Cumhuriyetçi aday Sarah Palin, bilmediği birçok konuda tartışmaktan kaçınırken, rakibi Joe Biden tarafından eleştirildi.
ABD'de kasımda yapılacak başkanlık seçimi öncesinde, başkan yardımcısı adaylarının televizyon kameraları önünde canlı yapılan tartışmada Demokrat Partili aday Joe Biden daha başarılı bir görüntü verdi. Cumhuriyetçi Partili Sarah Palin'in, soruları doğrudan yanıtlamaktan kaçındığı gözlendi.
Washington Üniversitesi'nde yapılan ve gazeteci Gwen Ifill'in yönettiği tartışmada, ekonomi, Irak'tan çıkış stratejisi ve İran'a karşı izlenecek politikalar can alıcı noktalar oldu. Sahneye çıkar çıkmaz Palin'in ilk yaptığı, Biden'a, "Tanıştığımıza memnun oldum. Size Joe diyebilir miyim" demek oldu. Palin'in, birçok kez soruları es geçip enerji gibi kendi bildiği konulardan bahsetmesine bir kez Biden da işaret etti ve "Bence bu, sorulan sorunun yanıtı değil" dedi.
TESLİM BAYRAĞIDIR
Her iki başkan yardımcısı adayının da, birbirini hedef almak yerine daha çok rakip başkan adayını hedef aldığı görüldü. Palin, Obama'nın politikalarını eleştirirken, Biden da McCain'e eleştirilerini yöneltti. Biden, McCain'i ekonomik krizde "ne olduğunun farkında olmamakla" suçlarken, Palin, Obama'nın değişim mesajını hayata geçirmek için "aşırı partizan" olduğunu savundu.
Irak konusunda Biden, Amerikan askerleri için savaşı bitirecek 16 aylık çekilme planları bulunduğunu kaydetti. Palin ise buna karşılık, "Sizin planınız teslimin beyaz bayrağıdır. Şimdi Irak'ı bırakamayız. Irak'ta kazanmak zorundayız" sözleriyle Biden'a çıkıştı. Her iki başkan yardımcısı adayının da oğulları Irak'ta savaşan Amerikan askerleri arasında bulunuyor.
YİNE GAF YAPTI
Palin, tartışmada iki belirgin gaf yaptı. Birincisi, ABD'nin Afganistan'daki kuvvetlerinin komutanı David McKiernan'dan bahsederken, "McClellan" dedi. Palin, McKiernan'ın adını, Beyaz Saray'ın eski sözcüsü Scott McClellan ile karıştırdı ve aynı hatayı üst üste bir kaç kez yaptı. Palin ayrıca, "Senatör Joe Biden" yerine, "Senatör O Biden" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER