Gündem
  • 18.10.2008 00:27

DADAK'IN UKRAYNALISI FUHUŞTAN SINIR DIŞI EDİLMİŞ!..

RTÜK’ün CHP’li üyesi Mehmet Dadak’ın, Trabzon’da 20 Haziran 2007’de düzenlenen eğitim semineri sırasında kaldığı otele aldığı iddia edilen Ukraynalı Ganna Rekstina’nın, 27 Haziran 2007’de "fuhuş" suçundan gözaltına alındığı ve sınırdışı edildiği ortaya çıktı.
Rekstina, 23 Haziran 2007’de Trabzon Çömlekçiler Mahallesi’nde bulunan bir otelde fuhuş yaparken Trabzon Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekiplerince gözaltına alındı. Rekstina ve kendisiyle birlikte fuhuş yapmaktan gözaltına alınan 11 kadın, dört gün sonra sınır dışı edildi. Türkiye’ye ilk kez 2003 yılında girdiği belirlenen Rekstina, 2005 yılında yine polisin fuhuş operasyonunda gözaltına alındı ve ülke dışına çıkarıldı. 2005 yılındaki polis kayıtlarına "Anna Rekstina" olarak geçen Rekstina, 2006 yılında Ukrayna’da ismini "Ganna" olarak değiştirerek yeniden Türkiye’ye geldi.
DADAK : KOCASI DA OTELDEYDİ
Trabzon'da kaldığı otelde Ukraynalı bir kadına yatak açtırıp parasını kuruma ödettirdiği iddia edilen ve bu durumu "Hukuki destek verdim" diyerek açıklayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyesi Mehmet Dadak, "Hukuki desteği lobide verdim. İddialar asılsız" dedi. Milliyet gazetesinin sorularını yanıtlayan Dadak, 22 Temmuz seçimlerinden önce seçim yasakları konusunda radyo ve televizyonları bilgilendirmek için ülke genelinde düzenlenen konferanslar çerçevesinde Trabzon'a gittiklerini belirtti. Dadak şunları söyledi:
ISRAR EDİNCE KIRAMADIM
"Trabzon'a gittiğimde çok yakın bir arkadaşım bana Ukraynalı bir kadın ve eşinin sorun yaşadığını ve boşanmak istediklerini, konuyla ilgilenmemi söyledi. Ben önce 'Başka avukat yok mu Trabzon'da, onlara gitsinler' dedim. Israrcı olunca kıramadım. Sonra da kaldığımız otele geldiler. Lobide yarım saat süren bir görüşme yaptık. Öyle odaya çıkarıp yatak açtırıp bunu da kuruma ödettirmem gibi bir şey söz konusu değil. Otel odasına çıkmadık ki. Otel lobisinde görüştük. Hatta eşi de yanındaydı."
Dadak, "Peki otel yönetimi kadının kimlik fotokopisini niçin alsın. Lobideki görüşmede böyle bir şey olabilir mi?" sorusu üzerine de "Polisle sıkıntı yaşamak istemeyen oteller, yabancı uyruklu kişilerin otele girişi sırasında kimlik fotokopilerini alıyorlarmış" dedi.
Dadak, RTÜK yönetimi ile geziyi organize eden Ultra Turizm'in iddiaların gerçekdışı olduğuna dair açıklama yapacaklarını belirtti. İddiaya göre, Ultra Turizm’in gönderdiği faturayı inceleyen RTÜK yetkilileri, "Room ekstra, D... M... 214" olarak gösterilen bir harcamaya dikkat etti. Harcamada, 30 euro’luk bir fazla harcama tespit edildi. Bunun, otel odasında açılan ekstra yatak için alındığı iddia edildi. Otel yetkilileri, Ultra Turizm’e bu harcamanın 1979 doğumlu Ganna Rekstina adlı Ukraynalı kadın için açılan ekstra yatağın bedeli olduğunu bildirdi. Delil olarak da, Ukraynalı kadına ait pasaportun fotokopisini gönderdi. Bu odanın Dadak'a ait olduğu ortaya çıktı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:16

İLGİLİ HABERLER