Gündem
  • 9.8.2009 00:10

'DAĞA ÇIKMAK İSTİYORLARSA ÇIKSINLAR!..'

AK Partili Fırat, hükümetin “Türkiye Modeli” hedefiyle gündeme getirdiği açılıma tepki gösteren Bahçeli'nin, “Dağa çıkarız” sözlerini değerlendirdi: Dağa çıkma özgürlüğü de olması gerekiyor.

DAĞA ÇIKMAK İSTİYORLARSA ÇIKSINLAR

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yöntemini açıkladığı demokratikleşme açılımında herkese görev düştüğünü ve 71 milyon insanın bu sorunun çözümüne katkı vermesi gerektiğini söyledi. Fırat açılıma tepki gösteren MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, “Gerekirse 50 yıl dağda gezeriz” sözleri hakkında da şöyle konuştu: “İnsanların dağa çıkma özgürlüğü de olması gerekiyor. Eğer dağa çıkmak istiyorlarsa çıkarlar. Daha önce Erciyes'te kamp yapıyorlardı, güzeldi, eğlenceliydi. Suç işlememek kaydıyla herkes dağa çıkabilir. Havalar da sıcak bu aralar, bence hiçbir sakıncası yok.”

MHP SÜRECİN DIŞINDA TUTULMUYOR

“MHP'nin bu sürecin dışında tutulması doğru olmaz” diyen Fırat, “Ağır suçlamalar, hakaretler ediliyor konuşacak bir şey kalmıyor. MHP'nin dışarıda bırakılmasının sebebi odur, yoksa sürecin dışında tutulması gibi bir niyet yoktur” dedi.

AÇILIM SADECE KÜRTLER İÇİN DEĞİL

Fırat, “Kürt açılımı” ismini doğru bulmadığını belirterek, “Yapılmak istenen demokratikleşme hamlesidir. Bu yüzden 'demokrasi seferberliği' demek daha doğru olur. Çünkü yapılmak istenenler sadece Kürtler için değil, tüm vatandaşlarımız içindir. Ayrıca Kürt dediğiniz insan da farklı bir şey istemiyor. Ülkenin birlik ve bütünlüğü ile daha fazla demokratikleşmesini talep ediyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER