Gündem
  • 8.6.2014 13:55

Dağdaki hurdaya OGS cezası

BURDUR'un Çeltikçi İlçesi'ne bağlı dağ köyü Güvenli'de çobanlık yapan 45 yaşındaki Ali Tığlı'nın uzun süredir çalışmayan ve depo niyetine bahçesinde kullandığı kamyonetine, İstanbul- Ankara otoyolunun Sakarya Akyazı kesiminde OGS ihlali yaptığı gerekçesiyle 121 TL'lik ceza ihbarnamesi gönderildi.

Çeltikçi'ye bağlı Güvenli Köyü'nde çobanlık yapan Ali Tığlı'ya, 27 Mayıs 2014 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları 1'inci Bölge Müdürlüğü'nün ceza ihbarnamesi tebliğ edildi. Tebliğde Ali Tığlı'nın adına kayıtlı 15 AD 672 plakalı aracın, 24 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul- Ankara otoyolunun Akyazı kesiminde OGS ihlali yaptığı için 11 TL geçiş ücreti, 110 TL de gecikme zammı olmak üzere toplam 121 TL'lik ceza kesildiği ve bu cezanın 1 ay içinde ödenmesi gerektiği bildirildi.

'İSTANBUL'U TELEVİZYONDA GÖRDÜM'

Kendisinin Güvenli Köyü'nde çobanlık yaparak geçindiğini ve İstanbul'a hayatında hiç gitmediğini söyleyen Ali Tığlı, otobanda geçiş ücreti cezası kesilmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Ceza ihbarnamesi eline ulaştıktan sonra 1 hafta içinde itiraz eden Tığlı, "İstanbul'u sadece televizyonlarda izledim, hayatımda hiç gitmedim. 1998'de Ankara'ya gitmiştim. Onun dışında büyük şehri bilmem" dedi.

Ali Tığlı, otoban cezası kesilen kamyonetinin bugün artık bir hurda olduğunu ve ardiye niyetine kullandıklarını anlattı. Kamyonetini gösteren çoban Tığlı, "Bu arabayı otoyola katarlar mı" dedi. Tığlı, başına gelen olayı 'komedi gibi' sözleriyle değerlendirerek "Bu hatayı nasıl düzelteceklerse düzeltsinler" dedi.
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:22

İLGİLİ HABERLER