Gündem
  • 28.7.2009 10:05

DAĞLICA SAVCISININ UNVANI DÜŞÜRÜLDÜ

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Kubilay, bir süredir bu görevi yürütüyordu. Asaleten ataması yapıldı. Alaattin Çakıcı'nın sanık olduğu Türkbank ihalesi davasına baktı.

İstanbul 8. Asliye Ceza mahkemesi Hakimi Serap Durmaz, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu.

Şemdinli soruşturması ve Dağlıca baskını soruşturmasında görev yapan Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, düz savcı olarak Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Başsavcı vekili Bahadır Sakaoğlu Uşak adliyesine getirildi.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Asker kökenli olduğu öğrenilen Usta, Ergenekon davası sanıklarının şikayetlerini inceleyecek. Usta, rüşvet suçu nedeniyle savcılar hakkında dava açmasıyla gündeme gelmişti.

Çorum Ortaköy Cumhuriyet Savcısı Berrak Yılmaz, Anayasa Raportörlüğüne, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Nuh Tekin Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. AK Parti, kapatma davasına karşılık hazırladığı savunma dilekçesini Tekin'e sunmuştu.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Celal Ünal, İstanbul'a düz hakim olarak atandı. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde Yalova'da Yüksel Sitesi'nin yıkılan 3 bloğunun altında kalarak hayatını kaybeden 316 kişiye ilişkin davaya bakıyordu.

CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin ihaleye fesat karıştırmak suçundan tutuklanmasından sonra Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen de görevinden alındı. Dikmen, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Daha önce soruşturma savcısı Cengiz Özülkü'nün de görev yeri değiştirildi.

(ZAMAN)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER