Dünya
  • 1.11.2020 11:38

Danimarka'da İslam düşmanı faşistler Charlie Hebdo için para topladı

İslam düşmanı faşistler, sözde ifade özgürlüğünü desteklemek için Danimarka’da harekete geçti. Aşırı sağcı Yeni Sağ Partisi, web sitesinde “Danimarka gazetelerinde Charlie Hebdo'nun çizimleriyle reklam yayınlamak" için bir bağış toplama etkinliği başlattı.

Avrupa'da son dönemde giderek artan İslam'a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.) yönelik hakaretlere bir yenisi daha eklendi. Danimarka'da aşırı sağcı Yeni Sağ Partisi, "Danimarka gazetelerinde Charlie Hebdo'nun çizimleriyle reklam yayınlamak" için bağış toplamaya başladı.

Danimarka parlamentosundaki 179 sandalyenin dördüne sahip göçmenlik karşıtı partinin lideri Pernille Vermund, reklamlar için 20 bin avro yardım toplandığını açıkladı. Vermund, bu ahlaksız girişimi, "İfade özgürlüğüne desteğimizi göstermek istiyoruz" sözleriyle savundu.

Danimarka medyası ise reklamları yayınlamak konusunda tereddüt ediyor. Extrabladet Gazetesi editörü Poul Madsen, reklamları önce göreceklerini ve ardından yayınlayıp yayınlamama kararı alacaklarını söyledi.

Kaynak: Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 1.11.2020 09:40

İLGİLİ HABERLER